Η Βουλγαρία θα προσκαλέσει την Ελλάδα στη φετινή σύνοδο κορυφής 3Si στη Σόφια

Πρόεδρος της Βουλγαρίας, Rumen Radev, άνοιξε την Τρίτη το διεθνές συνέδριο αφιερωμένο στις δυνατότητες χρηματοδότησης για το Ταμείο Επενδύσεων Πρωτοβουλίας των Τριών Θαλασσών που διοργανώθηκε από την Βουλγαρική Τράπεζα Ανάπτυξης. Ο Ράντεφ είπε ότι χάρη στην κοινή προσπάθειες των 12 χωρών στη Μαύρη Θάλασσα, την Αδριατική και τη Βαλτική , η πρωτοβουλία των Τριών Θαλασσών δημιουργεί ευκαιρίες για οικονομική ανάπτυξη, σύνδεση των χωρών, κοινωνική και οικονομική συνοχή.

«Με πολιτική ηγεσία και κοινές δράσεις των επιχειρήσεων και του μη κυβερνητικού τομέα, μπορούμε να βελτιώσουμε το βιοτικό επίπεδο των ανθρώπων στην περιοχή », δήλωσε ο Βούλγαρος Πρόεδρος . Η Βουλγαρία κοιτάζει πέρα ​​από τα γεωγραφικά σύνορα στην περιοχή για να υπάρχει έξυπνη ανάπτυξη στα έργα της Πρωτοβουλίας και να υπάρχουν νέες ευκαιρίες και πρόοδος στην περιοχή και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η Βουλγαρία κάλεσε την Ελλάδα στη σύνοδο κορυφής η οποία θα φιλοξενηθεί στη στη Σόφια.

«Πρέπει να διασφαλίσουμε πλήρως τη συνδεσιμότητα στο Γραμμή Βορρά-Νότου, και σημαντικές μεταφορές, ενέργεια και ψηφιακές οι συνδέσεις περνούν από τα σύνορά μας με την Ελλάδα», δήλωσε ο Ράντεφ και επεσήμανε ότι η περιοχή πρέπει να επωφεληθεί των δυνατοτήτων λιμένων και τερματικών υγροποιημένου αερίου στην Ελλάδα.

ViaDiplomacy Newsroom