ΙΔΡΥΜΑ ΜΕΛΕΤΩΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η παραμονή της χώρας στον σκληρό πυρήνα της ΕΕ διακυβεύεται από τις σκληρές διαπραγματεύσεις που θα αρχίσουν άμεσα, με βάση τις χθεσινές προγραμματικές δηλώσεις της Κυβέρνησης.

Παρά τις εξαγγελίες, ο Σύνδεσμος Ανωνύμων Εταιρειών και ΕΠΕ θεωρεί ότι το διακύβευμα των διαπραγματεύσεων των αμέσως επομένων ημερών δεν είναι μόνο αν η ελληνική κυβέρνηση θα κατορθώσει να αποσπάσει μια συμφωνία – γέφυρα που θα της επιτρέψει να έχει μια χρηματοδοτική ενίσχυση για τους επόμενους λίγους μήνες.

Το διακύβευμα είναι πολύ μεγαλύτερο.

Πρόκειται για την έναρξη μιας διαδικασίας που ενδέχεται να οδηγήσει τη χώρα εκτός ΕΕ.

Η ρητορική για έναν συμβιβασμό, που στην πράξη μετουσιώνεται σε ρήξη με τους εταίρους μας, θα οδηγήσει τη χώρα σε επικίνδυνα ύδατα, την οικονομία σε ακόμη χειρότερη κατάσταση και την κοινωνία σε απόγνωση.

Γι’αυτούς τους λόγους, με μια συγκροτημένη τακτική και με θέσεις που θα βρίσκονται εντός του πλαισίου που υπαγορεύουν οι υποχρεώσεις της Ελλάδας ως πλήρους μέλους της ΕΕ θα πρέπει να προσέλθει η νέα κυβέρνηση στις διαπραγματεύσεις.

Θα πρέπει να αποφευχθεί με κάθε θυσία η υπονόμευση της ευρωπαϊκής πορείας της χώρας, ώστε η Ελλάδα να παραμείνει στον σκληρό πυρήνα της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης.

ΙΔΡΥΜΑ ΜΕΛΕΤΩΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ
Ιδρυτής: Σύνδεσμος Α.Ε. και Ε.Π.Ε.

Δ/νση : ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ 16 . 106 72 . ΑΘΗΝΑ . e-mail: sae@hol.gr
ΤΗΛ.: +30-210.36.20.274 . +30-210.36.36.326 . FAX : +30-210.36.26.610 url: http://www.sae-epe.gr/

Συγγραφέας: Γιώργος Ξ. Πρωτόπαπας

Γιώργος Ξ. Πρωτόπαπας

Δημοσιογράφος - Αναλυτής διεθνών θεμάτων και γεωπολιτικής στο μηναίο περιοδικό Άμυνα & Διπλωματία.