Ιλχάν Αχμέτ: Η κοινή λογική θα νικήσει στην Θράκη!

Η μειονότητά θα συνεχίσει να είναι «εποικοδομητική» στις ελληνοτουρκικές σχέσεις! Υπό το πρίσμα των πρόσφατων γεγονότων, έγινε για άλλη μια φορά σαφές ότι υπάρχει ανάγκη για ριζικές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις στους θεσμούς και φορείς της μειονότητας .

Υπάρχει ανάγκη για ικανά, έμπειρα και γνωστικά άτομα που θα εκπροσωπούν τη μειονότητά όπως της αρμόζει, που θα βοηθήσουν στην αλληλοκατανόηση της πλειονότητας και μειονότητας μεταξύ τους , θα κρατούν τις ισορροπίες , θα αποφεύγουν να σέβονται τους πραγματικούς εκπροσώπους του λαού , και δεν θα πολεμούν λυσσαλέα αυτούς που υποστηρίζουν την ειρηνική συμβίωση στην Θράκη .

Είναι επείγουσα και απαραίτητη η ύπαρξη των ατόμων αυτών για να τεθεί τέλος στην κοινωνική πόλωση εντός της μειονότητάς μας αλλά και μεταξύ των λαών των δύο χωρών.

Εμείς και όσοι πιστεύουν στην κοινωνική ειρήνη, δεσμευόμαστε να πάρουμε θέση σε αυτή τη διαδικασία.

Καθώς οι ελληνοτουρκικές σχέσεις αποκτούν και πάλι δυναμική με τις νέες κυβερνήσεις του Πρωθυπουργού Μητσοτάκη και του Προέδρου Ερντογάν, θα συνεχίσουμε να συμβάλλουμε θετικά με την επίμονη και θετική στάση μας σ’ αυτή τη διαδικασία.

Μόνο έτσι, με ρεαλιστική, ωφέλιμη, αναθεωρητική και Ευρωπαϊκή νοοτροπία θα κερδηθεί η μάχη εναντίον της νοοτροπίας του status quo.

Θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε και να δίνουμε αγώνες σε αυτόν τον δρόμο.

ViaDiplomacy Newsroom