Ηλίας Κουσκουβέλης: Αναγκαία η εθνική συνεννόηση για την επόμενη μέρα

Την εκτίμηση ότι ακόμη κι αν υπάρξει συμφωνία μεταξύ των κυβερνήσεων Ελλάδας και ΠΓΔΜ , αυτή δύσκολα θα περάσει στο εσωτερικό της ΠΓΔΜ, έκανε ο καθηγητής Διεθνών Σχέσεων στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας Ηλίας Κουσκουβέλης , μιλώντας στον 98.4 .

Κατά την γνώμη του αυτή η συμφωνία μεταξύ των κυβερνήσεων μάλλον οδεύει σε σύνθετη ονομασία διπλής εκφοράς με συνθετικό στη λέξη «Μακεδονία» , αλλά το πρόβλημα είναι στο εσωτερικό των Σκοπίων, όπου το erga omnes και ένα δημοψήφισμα δεν θα επικύρωναν τώρα τη συμφωνία. Κατά την γνώμη του , οι ελληνικές πολιτικές δυνάμεις θα πρέπει τώρα έστω να συνεννοηθούν, για την επόμενη μέρα και από ποια βάση θα ξεκινήσει αργότερα ο νέος γύρος συνομιλιών.

Ο πανεπιστημιακός Ηλίας Κουσκουβέλης , αναφέρθηκε ακόμη στις νέες προκλήσεις της Τουρκίας και την ενιαία αντίληψη Κεμαλιστών και Ισλαμιστών επ αυτών , ενώ εξήγησε και την διαδικτυακή του καμπάνια για την απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών , 91 μέρες μετά την σύλληψη και παράνομη κράτηση τους στις φυλακές Αδριανούπολης.

ViaDiplomacy Newsroom