«Ημέρας της Ελλάδος στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης» – «Χτύπησε» το καμπανάκι της Wall Street

Τη λήξη των εργασιών της συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης της 11ης Δεκεμβρίου, αφιερωμένης στην Ελλάδα, προσκλήθηκε να σημάνει η υπουργός Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά «χτυπώντας» το καμπανάκι της Wall Street.

H τελετή λήξης της «Ημέρας της Ελλάδος στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης», όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, αναμεταδόθηκε από διεθνή τηλεοπτικά δίκτυα των Ηνωμένων Πολιτειών και του εξωτερικού. Οπως αναφέρεται, αποτελεί γεγονός με μέγιστη τηλεθέαση σε παγκόσμιο επίπεδομε κοινό που ξεπερνά τα 150 εκατομμύρια. Η Ελληνική σημαία απεικονιζόταν στις  γιγαντοοθόνες του Χρηματιστηρίου κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης και  αναρτήθηκε επίσης στην κεντρική είσοδο της Wall Street.
Η εκδήλωση αποτελεί ετήσιο θεσμό, διοργανώνεται προς τιμήν της Ελληνικής αποστολής, των ελληνικών εισηγμένων εταιρειώνστο NYSE, των συμμετεχόντων επιχειρήσεων και φορέων, και πραγματοποιείται την επόμενη ημέρα του Συνεδρίου Capital  Link «Invest in Greece» Forum στη Νέα Υόρκη.

Την υπουργό Τουρισμού Έλενα Κουντουρά και την ελληνική αντιπροσωπεία υποδέχθηκε η Betty Liu, Εκτελεστική Αντιπρόεδρος του NYSE. Η υπουργός προσέφερε στο Χρηματιστήριο ένα αντίγραφο δάφνινου στεφανιού. Το NYSE εξέδωσε ειδικά αναμνηστικά μετάλλια για να τιμήσει την αφιερωμένη στην Ελλάδα ημέρα.

ViaDiplomacy Newsroom