Είναι τόσο καλοί στην προπαγάνδα οι Τούρκοι – Όλοι μιλάνε για το όχημα που ξεπούλησε αλλά κανείς δεν ξέρει που

Hizir, έτσι λέγεται το όχημα που παράγει εταιρεία στην Τουρκία και το οποίο είναι πράγματι εντυπωσιακό. Σύμφωνα με την αναπαραγωγή που γίνεται από τα Ελληνικά ΜΜΕ, το νέο όχημα μεταφοράς προσωπικού,κατασκευάζεται από την τούρκικη εταιρεία Katmerciler και πληρή όλα τα στάνταρ που θέτει το ΝΑΤΟ για τα στρατιωτικά οχήματα των χωρών του.

Σύμφωνα με την εταιρεία κατασκευής του, έχει το πιο ισχυρό μοτέρ στην κατηγορία του (400 ίππους) και προσφέρει πλήρη προστασία σε επιθέσεις με νάρκες και εκρηκτικά.

Όπως ανακοινώθηκε, και πάλι από την εταιρεία κατασκευής του, οι πρώτες χώρες που το έχουν παραγγείλει εκτός Τουρκίας προέρχονται από την Αφρική, χωρίς να κατονομάζονται.

Βέβαια οι χώρες αυτές είναι γνωστές, και μια είναι η Λιβύη, μόνο που στην Λιβύη δεν αγοράστηκαν από τους αντιπάλους του Χαφτάρ αλλά παραχωρήθηκαν (μαζί με τεθωρακισμένα οχήματα BMC Kirpi) από την Τουρκία για να εμπλακούν σε έναν πόλεμο ώστε να δημιουργήσουν προβλήματα σε Αίγυπτο και Χαφτάρ.

Στα οικονομικά τώρα, οι πωλήσεις των 18,5 εκ ευρώ που αναφέρει και πάλι η εταιρεία, για μια τέτοια κατασκευή, είναι πέρα από βέβαιο ότι μόνο δεν είναι βιώσιμη η παραγωγή του

*Το φορτηγό πλοίο «AMAZON» με σημαία Μολδαβίας μετέφερε οχήματα από το τουρκικό λιμάνι της Σαμψούντας στην Τρίπολη

ViaDiplomacy Newsroom