“Οι ΗΠΑ Χρησιμοποιούν εθνικές και θρησκευτικές προτροπές για να δικαιολογήσουν τις παρεμβάσεις στην Μέση Ανατολή”

Σύμφωνα με τον Ιρανό υπουργό αμύνης,  η Ουάσιγκτον πολλαπλασιάζει τα πρότυπα για το θέμα του να θέσει σε κίνδυνο τη σταθερότητα και την ασφάλεια για να δικαιολογήσει τις επεμβάσεις στη Μέση Ανατολή.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες χρησιμοποιούν εθνικές και θρησκευτικές αντιθέσεις στη Μέση Ανατολή για να υπονομεύσουν τη σταθερότητα και την αύξηση των αμερικανικών στρατιωτικών εξόδων, δήλωσε ο Ιρανός υπουργός Άμυνας Hossein Dehghan στο 5ο Συνέδριο της Μόσχας για τη Διεθνή Ασφάλεια, την Τετάρτη.

“Υπάρχει κάποιος λόγος για την ανάπτυξη εθνικών και θρησκευτικών αντιφάσεων και την οργάνωση σοβαρών συγκρούσεων ανάμεσα σε αυτές τις ομάδες, που να χρησιμεύσει ως δικαιολογία για τις παρεμβάσεις εκεί; Είναι ο λόγος για τις Ηνωμένες Πολιτείες να χρησιμοποιούν πολλαπλά πρότυπα για το θέμα του να θέσει σε κίνδυνο τη σταθερότητα και την ασφάλεια με τη χρήση των πολέμων και της αύξησης των κρατικών δαπανών για στρατιωτικούς σκοπούς, ” είπε ο Dehgan, προσθέτοντας ότι “αυτό θα μπορούσε επίσης να χρησιμοποιηθεί ως βάση για να εξαπολύσουν ένα πιο παγκόσμιο πόλεμο. “

“Είναι ασήμαντο ότι ορισμένες χώρες σε περιφερειακό και διεθνές επίπεδο παρέχουν πολυμερή υποστήριξη όπως την εκπαίδευση, τις στρατιωτικές και ιδεολογικές πτυχές στους εξτρεμιστές”, δήλωσε ο Dehgan.

Σύμφωνα με τον υπουργό, η στρατιωτική παρουσία της Ρωσίας στη Συρία έχει, ωστόσο, καταφέρει να αυξήσει τις πιθανότητες για την επίλυση της σύγκρουσης, χωρίς ξένες παρεμβάσεις.

“Η παρουσία της Ρωσίας στη Συρία, η οποία οδήγησε στην ανωτερότητα των συριακών χερσαίων δυνάμεων και αύξησε την ικανότητα του συριακού στρατού και του συριακού λαού για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας,  είναι μια πολλά υποσχόμενη στρατηγική για να δώσει και να φέρει πίσω την ειρήνη και τη σταθερότητα, έτσι ώστε οι Σύριοι πολίτες να μπορούν να λύσουν το πρόβλημά τους, χωρίς ξένες παρεμβάσεις “, δήλωσε ο Dehghan.

Ο υπουργός Άμυνας του Ιράν τόνισε επίσης ότι δεν υπάρχει μια ενιαία οργάνωση σε θέση να παρεμποδίσει την ανάπτυξη ή την αύξηση των αμυντικών δυνατοτήτων της χώρας, ιδιαίτερα στο πυραυλικό πρόγραμμα της.

“Το Ιράν με το τεράστιο ανθρώπινο δυναμικό του και τους επιστήμονες, την  εκτεταμένη βιομηχανική υποδομή και την αμυντική βιομηχανία, θα είναι στα υψηλότερα επίπεδα στη λήψη μέτρων στον εξοπλισμό των Ενόπλων Δυνάμεών της,” Τόνισε ο Dehgan στο συνέδριο.

Σύμφωνα με τον υπουργό, «δεν υπάρχει πρόθεση ή οργανισμός που μπορεί να παρεμποδίσει την ανάπτυξη ή αύξηση των αμυντικών δυνατοτήτων, και ιδιαίτερα τις πυραυλικές δυνατότητες άμυνας του Ιράν.»

ViaDiplomacy Newsroom