Υπουργός Άμυνας: Μας προβληματίζει η τουρκική ρητορική την οποία βλέπουμε με αποφασιστικότητα

Μήνυμα στη γειτονική χώρα μετά το νέο μπαράζ των τουρκικών προκλήσεων έστειλε ο υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος σημειώνοντας μεταξύ άλλων  ότι «μας προβληματίζει η τουρκική ρητορική την οποία  βλέπουμε με αποφασιστικότητα».

Μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1, ο κ. Παναγιωτόπουλος ανέφερε πως δεν φοβόμαστε και δεν ανησυχούμε για την τουρκική προκλητικότητα καθώς διατηρούμε τις ένοπλες δυνάμεις σε ετοιμότητα.

Η δήλωση Παναγιωτόπουλου έρχεται λίγες ώρες μετά τη νέα προκλητική Navtex της Τουρκίας με την οποία «δεσμεύει» τεράστια θαλάσσια περιοχή δίπλα στο Καστελόριζο για τη διεξαγωγή ερευνών.

Ειδικότερα, η υδρογραφική υπηρεσία της Αττάλειας εξέδωσε σήμερα NAVTEX, που «δεσμεύει» μια μεγάλη θαλάσσια περιοχή ανατολικά του Καστελόριζου, που προβλέπει την διεξαγωγή ωκεανογραφικών και κλιματολογικών ερευνών από το ερευνητικό πλοίο Bilim-2.

Κατά τα λοιπά, ο υπουργός  Άμυνας τόνισε πως οι Αμερικανοί ενδιαφέρονται για ένα μέρος του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης, προσθέτοντας πως η Ελλάδα είναι αξιόπιστος και σταθερός εταίρος των Αμερικανών και εργάζεται για τη σταθερότητα και την ασφάλεια.

Οσον αφορά τα εξοπλιστικά, ο κ. Παναγιωτόπουλος είπε πως βρίσκονται σε εξέλιξη περισσότερα από 100 προγράμματα που θα αναβαθμίσουν το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων.

ViaDiplomacy Newsroom

ΚΛΕΙΣΙΜΟ