Υπουργός Εξωτερικών – Η Τουρκία θα μπορούσε να επιτρέψει στη Ρωσία να χρησιμοποιήσει την Αεροπορική Βάση Ιντσιρλίκ

Σύμφωνα με τον Τούρκο υπουργό εξωτερικών,θα μπορούσε να επιτραπεί στη Ρωσία να χρησιμοποιήσει την αεροπορική βάση Ιντσιρλίκ. Ο Τσαβούσογλου επεσήμανε ότι η Άγκυρα θα μπορούσε να επιτρέψει στη Ρωσία να χρησιμοποιήσει τη βάση για την καταπολέμηση της Daesh στην περιοχή.
"Θα συνεργαστούμε με όλους όσους αγωνίζονται κατά του Daesh. Το κάνουμε αυτό για αρκετό διάστημα, και ανοίξαμε βάση του Ιντσιρλίκ για όσους θέλουν να πολεμήσουν τους τρομοκράτες. Γιατί να μην συνεργαστούμε και με τη Ρωσία, με αυτή την ευκαιρία; Το Daesh είναι ο κοινός μας εχθρός, και εμείς πρέπει να πολεμήσουμε αυτόν τον εχθρό. "
Η βάση του Ιντσιρλίκ είναι πέντε μίλια βόρεια της τουρκικής πόλης των Αδάνων κοντά στα συριακά σύνορα. Η αεροπορική βάση φιλοξενεί σήμερα τα αεροσκάφη των Ηνωμένων Πολιτειών, της Γερμανίας, του Ηνωμένου Βασιλείου, της Σαουδικής Αραβίας και του Κατάρ που εμπλέκονται στην αεροπορική εκστρατεία των ΗΠΑ εναντίον του Daesh, το οποίο είναι παράνομο σε πολλά κράτη, συμπεριλαμβανομένης και της Ρωσίας.Νωρίτερα, η Ρωσία και η Τουρκία έχουν φθάσει σε κοινή απόφαση σχετικά με τη συριακή κρίση, συμπεριλαμβανομένης της καταπολέμησης των μαχητών της al-Nusra Front. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης με το Ρώσο υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, ο Τούρκος ομόλογός του Μεβλούτ Τσαβούσογλου είπε ότι η Άγκυρα θεωρεί όχι μόνο το Daesh αλλά και την al-Nusra Front ως τρομοκράτες.πηγή: sputniknews.com 

ViaDiplomacy Newsroom