Ιρανός διπλωμάτης: Ρωσία, Ιράν και Τουρκία θα πραγματοποιήσουν σύνοδο κορυφής στην Τεχεράνη τον Φεβρουάριο

Η Ρωσία, το Ιράν και η Τουρκία συμφώνησαν να πραγματοποιήσουν την επόμενη σύνοδο κορυφής στα πλαίσια της Αστάνα στην Τεχεράνη τον Φεβρουάριο-Μάρτιο του 2022, ανάλογα με την κατάσταση του κορωνοϊού, δήλωσε στο TASS την Τετάρτη ο Ανώτερος Βοηθός του Υπουργού Εξωτερικών του Ιράν για Ειδικές Πολιτικές Υποθέσεις Αλί Ασγκάρ Χατζί.

«Ναι, έχει προγραμματιστεί η σύνοδος κορυφής. Ετοιμαζόμαστε να τη πραγματοποιήσουμε στις αρχές του επόμενου έτους. Θα εξαρτηθεί από την κατάσταση της πανδημίας. Αλλά σε γενικές γραμμές έχουμε συμφωνήσει να πραγματοποιήσουμε τη σύνοδο κορυφής. Πιθανότατα, θα μπορέσουμε να την πραγματοποιήσουμε τον Φεβρουάριο ή τον Μάρτιο», είπε ο Ιρανός διπλωμάτης.

Όταν ρωτήθηκε εάν θα προηγηθεί συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών της συνόδου κορυφής, απάντησε, «ναι, έχουμε συμφωνήσει για το θέμα. Θα είναι του χρόνου. Τον Ιανουάριο ή αρχές Φεβρουαρίου θα κάνουμε μια συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών και θα ακολουθήσει η σύνοδος κορυφής».

Είπε επίσης ότι η επόμενη διεθνής συνάντηση της Αστάνα για τη Συρία θα συγκληθεί εντός λίγων εβδομάδων μετά τη σύνοδο κορυφής Ρωσίας, Ιράν και Τουρκίας. «Η ημερομηνία εξαρτάται από τη σύνοδο κορυφής, αρκετές εβδομάδες μετά τη σύνοδο κορυφής», είπε ο Ιρανός διπλωμάτης.

(πηγή: tass)

ViaDiplomacy Newsroom