Ισχυρό μήνυμα Στέιτ Ντιπάρτμεντ και Πενταγώνου στην Τουρκία και στους «συμμάχους» της

«Από την Παρασκευή 24 Ιουλίου 2020 κατόπιν σχεδιασμού και οργάνωσης από το ΓΕΕΘΑ και καθορισμού λεπτομερειών εκτέλεσης από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού και το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας, Μονάδες του Πολεμικού Ναυτικού ενσωματώθηκαν στη Δύναμη Κρούσης του Αεροπλανοφόρου USS DWIGHT D. EISENHOWER (Carrier Strike Group, CSG) κατά τον πλου του στην Ανατολική και Κεντρική Μεσόγειο, με σκοπό την προαγωγή του επιπέδου συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ. Κατά τη διάρκεια της αποστολής συνοδείας και στο πλαίσιο συνεκπαίδευσης μέσων και Μονάδων των δύο χωρών, υλοποιήθηκε αριθμός συναφών τεχνικών αντικειμένων με τη συμμετοχή Φρεγάτας και Υποβρυχίου του Πολεμικού Ναυτικού. Επιπρόσθετα, αριθμός αεροσκαφών της ΠΑ εκτέλεσε εκπαίδευση εναέριας μάχης με τα αεροσκάφη του Αεροπλανοφόρου σε ρόλο τόσο επιτιθέμενου όσο και αμυνόμενου, ενώ κατά τη διάρκεια της ημέρας εκτελέσθηκαν πυρά Δυτικά Κρήτης και στο Πεδίο Βολής ΚΑΡΑΒΙΑ».

Αυτή ήταν η ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ για την συνεκπαίδευση μέσων και μονάδων των Ελληνικών δυνάμεων με τι; αντίστοιχες της ομάδας μάχης του αεροπλανοφόρου DWIGHT D. EISENHOWER.

Η άφιξη του αεροπλανοφόρου στην περιοχή είναι ένα ισχυρό και σαφές μήνυμα προς την Άγκυρα και τους «συμμάχους» αυτής, πως η κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο δεν θα γίνει ανεξέλεγκτη πλήττοντας τα συμφέροντα των ΗΠΑ στην περιοχή, και πιο συγκεκριμένα τα ενεργειακά.

ViaDiplomacy Newsroom