Ισραηλινά αεροσκάφη βομβάρδισαν τον τηλεοπτικό σταθμό της Χαμάς

Ισραηλινά αεροσκάφη βομβάρδισαν το βράδυ της Δευτέρας τα στούντιο του τηλεοπτικού σταθμού της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας μετά από προειδοποιητικές βολές που έριξαν σε κοντινές περιοχές για την εκκένωση της περιοχής, δήλωσαν Παλαιστίνιοι αξιωματούχοι και αυτόπτες μάρτυρες.

Δεν υπήρξε άμεση αναφορά θυμάτων από την αεροπορική επιδρομή στον τηλεοπτικό σταθμό Al-Aqsa που ακολουθεί ένα κύμα συγκρούσεων στα σύνορα του Ισραήλ και του παλαιστινιακού θύλακα, μεταξύ της Χαμάς και ισραηλινών δυνάμεων.

Από την επιδρομή καταστράφηκαν οι εγκαταστάσεις του σταθμού στην πόλη της Γάζας και γειτονικά κτίρια. Ο τηλεοπτικός σταθμός ανακοίνωσε ότι θα ξαναρχίσει σύντομα να εκπέμπει.

Κάτοικοι της περιοχής είχαν διαφύγει μετά από καλέσματα του Ισραήλ να εκκενώσουν την περιοχή και την εκτόξευση τουλάχιστον πέντε προειδοποιητικών πυραύλων, ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες.

Ο εκπρόσωπος των ισραηλινών δυνάμεων IDF ανακοίνωσε νωρίτερα  στους δημοσιογράφους την ενίσχυση των δυνάμεων στα σύνορα με την Λωρίδα της Γάζας.

Το υπουργείο Υγείας της Γάζας έκανε λόγο για 3 Παλαιστίνιους νεκρούς. Ιατρικοί αξιωματούχοι στο Ισραήλ δήλωσαν πως τουλάχιστον δέκα άνθρωποι τραυματίστηκαν από τις επιθέσεις με ρουκέτες.

Ο ισραηλινός στρατός υποστηρίζει ότι εντόπισε την εκτόξευση περίπου 80 ρουκετών από τη Λωρίδα της Γάζας.

Σύμφωνα με την ισραηλινή τηλεόραση, ένας άνθρωπος τραυματίστηκε από την επίθεση με τον όλμο στο λεωφορείο, ενώ από την πλευρά της η Jerusalem Post, επισημαίνει ότι το όχημα ήταν άδειο τη στιγμή της επίθεσης. Η εφημερίδα επιβεβαιώνει πάντως τον τραυματισμό ενός Ισραηλινού.

Από την πλευρά της η Ρωσία, μέσω του υπουργείου Εξωτερικών, καλεί τους Ισραηλινούς και τους Παλαιστινίους να επανέλθουν σε καθεστώς ανακωχής, υποστηρίζοντας ότι η νέα ένταση θα μπορούσε να οδηγήσει σε ευρεία στρατιωτική συμπλοκή.

 

ViaDiplomacy Newsroom