Ισραηλινοί και Αμερικανοί βομβαρδίζουν τον διάδοχο του Κασέμ Σολεϊμανί

Συνεχίζει να χτυπά Ιρακινούς στόχους μέσα στην Συρία η Ισραηλινή αεροπορία προσπαθώντας να εξοντώσει όποιον θύλακα πάει να δημιουργηθεί.

Η τελευταία, γνωστή, επίθεση έγινε στις 23 Ιουνίου με την Συρία να αναφέρει ότι αναχαιτίστηκαν πύραυλοι καθώς επίσης ότι δύο στρατιώτες είχαν σκοτωθεί. Να σημειωθεί ότι δεν είχε αναφερθεί σε Σύρους

Στις 27 Ιουνίου όμως σημειώθηκε ένας άλλος βομβαρδισμός ο οποίος έγινε τυχαία γνωστός από ένα Ιρανικό Πρακτορείο το οποίο ανέφερε ότι ο ηγέτης Quds Force, Ισμαήλ Γκαανί, ταξίδεψε στην Συριακή πόλη Αμπού Καμάλ, στα σύνορα με το Ιράκ.

Λίγες ώρες αργότερα το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που εδρεύει στο Λονδίνο ανέφερε ότι πραγματοποιήθηκαν αεροπορικές επιδρομές στην Αμπού Καμάλ, από ισραηλινά αεροσκάφη. Την είδηση αυτή δεν σχολίασαν τόσο η Συρία όσο και το Ισραήλ.

Είναι πιθανό ότι η έκθεση είχε σκοπό να στείλει ένα μήνυμα σε άλλα μέρη της σύγκρουσης στη Συρία, όπου οι δυνάμεις του προέδρου της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ υποστηρίζονται από ρωσικές και ιρανικές δυνάμεις και αντιτίθενται από τουρκικές και ορισμένες δυνάμεις που υποστηρίζονται από τις ΗΠΑ.

Ο προκάτοχός του Κασέμ Σολεϊμανί, σκοτώθηκε από αεροπορική επίθεση των ΗΠΑ τον Ιανουάριο στο αεροδρόμιο της Βαγδάτης κατά τη διάρκεια επίσκεψης στο Ιράκ.

Η Δύναμη Quds πιστεύεται ότι παρέχει σημαντική βοήθεια στον Άσαντ . Η δύναμη πιστεύεται επίσης ότι οπλίζει και βοηθά αντι-δυτικές πολιτοφυλακές στο Ιράκ.

ViaDiplomacy Newsroom