Ιστορική ημέρα στον Λευκό Οίκο – Ισραήλ, ΗΑΕ και Μπαχρέιν ομαλοποιούν τις σχέσεις τους

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και το Μπαχρέιν πρόκειται να ομαλοποιήσουν επίσημα τις σχέσεις με το Ισραήλ σε μια τελετή για την υπογραφή Συμφωνίας στον Λευκό Οίκο. Οι συμφωνίες «θα χρησιμεύσουν ως τα θεμέλια για μια ολοκληρωμένη ειρήνη σε ολόκληρη την περιοχή», δήλωσε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ σε ομιλία του στον Λευκό Οίκο

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου θα υπογράψει συμφωνίες με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΑΕ και τον υπουργό Εξωτερικών του Μπαχρέιν.

Οι συμφωνίες αυτές προσθέτουν άλλα δύο κράτη που εξομαλύνουν τους δεσμούς με το Ισραήλ. Το Ισραήλ υπέγραψε ειρηνευτικές συνθήκες με την Αίγυπτο το 1979 και την Ιορδανία το 1994.

Το Ομάν αναμένεται να στείλει αξιωματούχους για να συμμετάσχουν στην εκδήλωση, ανέφερε πηγή την Τρίτη στο Al Arabiya English.

Οι Παλαιστίνιοι καταδικάζουν τις συμφωνίες, που αποτελούν διπλωματική νίκη για τον πρόεδρο Τραμπ. Η συσπείρωση Ισραήλ, ΗΑΕ και Μπαχρέιν αντικατοπτρίζει τις κοινές ανησυχίες για την ολοένα και μεγαλύτερη επιρροή του Ιράν στην περιοχή και την ανάπτυξη βαλλιστικών πυραύλων.

ViaDiplomacy Newsroom