«Ιβάνκα Τραμπ» της Βόρειας Κορέας και τα σχέδια ανατροπής προσέγγισης με την Δύση

ΟΤσουνγκ-ιν Μούν, σύμβουλος εξωτερικής Πολιτικής της Νότιας Κορέας, τονίζει ότι η θέση της Νότιας Κορέας είναι ότι ο Βορειοκορεάτης ηγέτη δεν έχει πεθάνει.

Τόνισε πως ο Κιμ Γιονγκ Ουν μένει στην επαρχία Γουνσάν της Βόρειας Κορέας από τις 13 Απριλίου και πρόσθεσε μιλώντας στο Fox: «Δεν έχουμε παρατηρήσει ύποπτες κινήσεις μέχρι στιγμής».

Αν και είναι άγνωστη η πορεία της υγείας του Βορειοκορεάτη ηγέτη, γνωστή είναι πλέον η δυναμική που αναπτύσσει στο εσωτερικό της χώρας η αδερφή του, Κιμ Γιο Γιόνγκ. Όπως και στην περίπτωση του Αμερικανού Προέδρου ο οποίος έχει ιδιαίτερη αδυναμία στην κόρη του ,Ιβάνκα Τραμπ, έτσι και ο Κιμ Γιόνγκ Ιλ είχε ιδιαίτερη αδυναμία στην Κιμ Γιο Γιόνγκ.

Για το λόγο αυτό φρόντισε πριν πεθάνει να έχει δημιουργήσει μια σημαντική ομάδα η οποία δεν θα την προστάτευε μόνο από τυχόν «ανησυχίες» του αδερφού της, αλλά θα την προετοίμαζε και για την επόμενη μέρα χωρίς αυτόν.

Η Βόρεια Κορέα πασχίζει τα τελευταία χρόνια να απεγκλωβιστεί από την επιρροή της Κίνας και να ανοίξει αυτά τα κανάλια επικοινωνίας με την Δύση ώστε να καταφέρει να ακολουθήσει μια πορεία που θα αλλάξει την χώρα και θα την απομακρύνει από την κατάσταση που βρίσκεται σήμερα Ο Κιμ Γιονγκ Ουν γνωρίζει ότι αυτό θα ήταν καθαρή αυτοκτονία και έτσι προσπάθησε να ισορροπήσει ανάμεσα στο σκληρό πρόσωπο του καθεστώς και στην προσέγγιση με τις ΗΠΑ, μια προσέγγιση που μόνο με Πρόεδρο τον Ντόναλντ Τραμπ θα μπορούσε να γίνει.

Η αδερφή του από την άλλη έχει διαφορετική άποψη. Οι σπουδές της στην Ελβετία την έφεραν πιο κοντά με την Κινεζική προσέγγιση που θέλει την Βόρεια Κορέα ένα μόνιμο αγκάθι για τις ΗΠΑ και τους συμμάχους της, όπως η Ιαπωνία και Νότια Κορέα.

 

 

 

ViaDiplomacy Newsroom

ΚΛΕΙΣΙΜΟ