Κ. Γρίβας: Ακατανόητη μια συμφωνία τώρα με την ΠΓΔΜ

Η προβολή ισχύος που οδήγησε στο τραπέζι και σε μια ιστορική συμφωνία τον Τράμπ με τον Κιμ , θα έπρεπε να μας λέει πολλά και για τα δικά μας ζητήματα, λέει στον 98.4 ο καθηγητής Γεωπολιτικής στη Σχολή Ευελπίδων και στο Πανεπιστήμιο Αθηνών Κ. Γρίβας .

Κατά τον ίδιο η Βόρειος Κορέα με την πυρηνική ισχύ όπλων, πέτυχε να καθίσει ως ισότιμος συνομιλητής της διεθνούς κοινότητας με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ. Ανάλογα και στη περίπτωση της Ελλάδας με τα Σκόπια, θα έπρεπε να αντιληφθούμε ότι χωρίς πίεση επί της ουσίας , δεν είχαμε κανένα λόγο εδώ και τώρα για μια συμφωνία που οδηγεί σε εκχώρηση θεμάτων που συνιστούν τον εθνικό πυρήνα της χώρας μας και ανοίγουν στο μέλλον επικίνδυνους δρόμους για νέες αλυτρωτικές περιπέτειες.

Είναι ακατανόητη σε αυτή τη φάση μια συμφωνία , όπου το όνομα , η γλώσσα και η ταυτότητα, θα αφήνουν ανοιχτά θέματα για το μέλλον ακόμη κι αν η συμφωνία σε αυτή τη φάση είναι καλύτερη από όλες τις προηγούμενες, λέει ο καθηγητής γεωπολιτικής Κ. Γρίβας, σημειώνοντας ότι ο οδικός χάρτης μιας τέτοιας συμφωνίας μπορεί να τραβήξει χρονικά και στη πράξη να δημιουργήσει τετελεσμένα που δύσκολα θα ανατρέπονται στο μέλλον, αν η ελληνική πολιτική ελίτ έχει αποφασίσει να παραιτηθεί , εθνικών τμημάτων του ιστορικού εθνικού πυρήνα της χώρας μας.

ViaDiplomacy Newsroom