Καλίν: Ο Ερντογάν θα επισκεφθεί την Ουκρανία

Η Τουρκία είναι έτοιμη να παίξει ρόλο στην αποκλιμάκωση των εντάσεων μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, δήλωσε την Τρίτη ο εκπρόσωπος της προεδρίας Ιμπραήμ Καλίν προσθέτοντας ότι ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα μεταβεί στο Κίεβο για συνομιλίες με τον Πρόεδρο Ζελένσκι. Οι παρατηρήσεις του Καλίν έγιναν σε ένα διαδικτυακό σεμινάριο με τίτλο «Ένταση Ρωσίας-Ουκρανίας: Τι διακυβεύεται για την Ευρώπη και το ΝΑΤΟ;».

Ο Καλίν είπε ότι ο Πρόεδρος Ερντογάν συνομιλεί τόσο με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν όσο και με τον Ζελένσκι. «Μάλιστα, κάλεσε και τους δύο να έρθουν στην Τουρκία, αν θέλουν να έχουν συνάντηση εκεί, να λύσουν τα θέματα και τις διαφορές τους».

Πρόσθεσε ότι «η Τουρκία παραμένει διαθέσιμη για οποιονδήποτε ρόλο… για να μειώσει τις εντάσεις μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας».

«Και το κάνουμε αυτό ως Τουρκία, ως φίλη χώρα τόσο στη Ρωσία όσο και στην Ουκρανία, αλλά και ως σύμμαχος του ΝΑΤΟ».

Ο Καλίν σημείωσε ότι ο Ερντογάν θα ταξιδέψει στην Ουκρανία για να συνομιλήσει με τον Πρόεδρο Ζελένσκι σε μερικές εβδομάδες και η Άγκυρα θα διατηρήσει επίσης επαφή με τους Ρώσους για να αποφύγει κάθε είδους στρατιωτική ενέργεια.

«Έτσι πρέπει όλοι να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να αποφύγουμε μια τέτοια κατάσταση».

ViaDiplomacy Newsroom