Καμμένος από τα ελληνοσκοπιανά σύνορα: «Η Μακεδονία είναι μία και Ελληνική»

Σαφές μήνυμα προς την πΓΔΜ απέστειλε ο υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος, από τα ελληνοσκοπιανά σύνορα και συγκεκριμένα κατά την επίσκεψη που πραγματοποίησε σε φυλάκιο «Νίκη», στο πλαίσιο της περιοδείας του στα φυλάκια.

«Είμαστε υπερήφανοι και για τους αξιωματικούς, τους υπαξιωματικούς τους στρατιώτες και τους εθνοφύλακες, οι οποίοι έχουν αποδείξει ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας παρ’ότι περάσαν δύσκολες, προσωπικές περιπέτειες με την κρίση μείναν όρθιες. Μείναν όρθιες με υψηλό ηθικό, με αποφασιστικότητα, με επαγγελματισμό και ενίσχυσαν τη γεωπολιτική θέση της χώρας», είπε και συνέχισε:

«Και χάρη ακριβώς σε αυτήν την ενίσχυση της γεωπολιτικής θέσης της χώρας, οδηγούμαστε στην έξοδο από την κρίση. Οδηγείται η Ελλάδα σε μια καινούργια μέρα, όπου τα νέα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να ζήσουν με ευημερία και να μην αντιμετωπίσουν τα προβλήματα της κρίσης που αντιμετώπισαν οι δικές μας γενιές.»

«Είμαστε εδώ στα σύνορα με την πΓΔΜ. Η Ελλάδα θέλει να ζήσει με ειρήνη και θα πρέπει να καταλάβουν οι γείτονες ότι συμφέρον τους είναι να έχουν φιλικά την Ελλάδα μαζί τους, αλλά θα πρέπει παράλληλα να καταλάβουν ότι όσο προκαλούν, όσο προχωρούν σε αλυτρωτικές διεκδικήσεις, η πόρτα της Ελλάδας θα είναι κλειστή. Και η πόρτα της Ελλάδας είναι η πόρτα της Ευρώπης και η πόρτα της Δύσης. Θα πρέπει να αντιληφθούν ότι η Μακεδονία είναι μία και ελληνική. Αυτό θα τους δώσει το εισιτήριο στο να μπορέσουν να προχωρήσουν στο αύριο και στην ευημερία», διεμήνυσε ο κ. Καμμένος.

 

ViaDiplomacy Newsroom