Κανείς δεν μιλάει, όλοι κάτι περιμένουν

Την ίδια περίοδο του 2018 και με αφορμή την Συμφωνία των Πρεσπών, το σύνολο της αντιπολίτευσης ανάμεσα τους και το ΚΚΕ, σήκωναν τους τόνους, συμμετείχαν σε διαμαρτυρίες, και η Χρυσή Αυγή με άλλους ακραίους ξεσήκωναν τον κόσμο για διαρκείς αντιδράσεις

Σήμερα, την ώρα που οι εξελίξεις και η στάση της χώρας σε αυτές θα καθορίσουν την πορεία της για τα επόμενα 50 χρόνια, τουλάχιστον, το σύνολο του πολιτικού κόσμου κρατάει μια στάση αναμονής, σαν όλοι κάτι να περιμένουν.

Ο μόνος που τόλμησε να αναφερθεί στα όσα έρχονται, ήταν ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης. Μόνο σε αυτή την παρέμβαση, του Κώστα Σημίτη, υπήρχε μια συνολική αντίδραση, από κόμματα, αναλυτές, δημοσιογράφους, και όλοι μαζί σαν να του έλεγαν “μην μιλάς τώρα”

Από την άλλη, και ενώ όλα τα βλέμματα του κόσμου είναι στραμμένα στο Ιράν και την προκλητικότητα των Τούρκων στην Ανατολική Μεσόγειο, τα βλέμματα των Αμερικανών είναι πάνω στην Αθήνα.

Στην Ουάσινγκτον υπάρχει ιδιαίτερη ανησυχία  με αφορμή τις εθνικές εκλογές, και πως θα αντιδράσουν τα κόμματα σε περίπτωση μια κρίσης και ενός ατυχήματος. Ένα τέτοιο ενδεχόμενο, ειδικά ανεξέλεγκτο, θα προκαλέσει την παρέμβαση τους για την λήξη, και αν αυτή δεν είναι με το δίκιο και έχει ίσες αποστάσεις, θα προκαλέσει την κοινή γνώμη στην Ελλάδα.

 

ViaDiplomacy Newsroom