«Κατάληψη» της Αγίας Σοφίας από τους διαχειριστές του Ερντογάν, τους Αδελφούς Μουσουλμάνους

Το 2018 σε μια ομιλία του ο Τούρκος Πρόεδρος ανέφερε προς τους Ισλαμιστές, σας έδωσα την μαντίλα και τα ιεροσπουδαστήρια, γεμίστε πρώτα το Μπλε το Τζαμί για προσευχή και θα δούμε και την Αγία Σοφία.

Ο Τούρκος Πρόεδρος γνώριζε και γνωρίζει δύο πράγματα πολύ καλά. Η μετατροπή του μνημείου σε Τζαμί και εβληματικού κτηρίου μάλιστα, θα έφερνε απέναντι του όλη την διεθνή κοινή γνώμη, αλλά κυρίως το Σουνιτικο Ισλάμ και τον Αραβικό κόσμο.

Διαβάστε επίσης: Ο Ερντογάν παραδίδει στην Μουσουλμανική Αδελφότητα το σύμβολο που έχει ανάγκη,την Αγία Σοφία

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στις 12 Ιουλίου 2020

Οι τελευταίοι θεωρούν, και όχι άδικα, ότι ο εξαρτημένος Τούρκος Πρόεδρος από τους Αδελφούς Μουσουλμάνους, θα προσπαθήσει να δώσει στην τρομοκρατική οργάνωση (οι Αραβικές χώρες τους θεωρούν τρομοκράτες) τον χώρο και το εβληματικό μνημείο που χρειάζονται για να ηγηθούν του ακραίου Ισλάμ.

Σήμερα στην Κωνσταντινούπολη Αδελφοί Μουσουλμάνοι από όλο τον κόσμο, ειδικά από την Λιβύη και την Αίγυπτο, έχουν κάνει κατάληψη την Αγίας Σοφίας. Μαζί τους χιλιάδες Γκρίζοι Λύκοι , ένα μείγμα το οποίο μπορεί να συσπειρωθεί γύρω από τον Τούρκο Πρόεδρο και να του προσφέρουν την προστασία που θα χρειαστεί την δύσκολη στιγμή. Μια προστασία όμως που δεν βοήθησε άλλους καθεστωτικούς ηγέτες της Μέσης Ανατολής και Βορείου Αφρικής

ViaDiplomacy Newsroom