Κέντρο Θεωρήσεων VISA στην καρδιά της Τραπεζούντας

Σε σχέση με την δραστηριότητα του Τουρκικού Προξενείου στην Κομοτηνή και τις επισκέψεις Τούρκων πολιτικών στην Θράκη, το viadiplomacy.gr σε σχετικό άρθρο είχε αναφέρει “Η δράση αυτή του Τουρκικού Προξενείου μπορεί να περιορισθεί στην περιοχή μόνο με δύο τρόπους πλέον. Ο πρώτος είναι με συνεργασία με την γειτονική Βουλγαρία – αναφέραμε πιο πάνω ότι η Θράκη είναι η αφετηρία για τον πραγματικό στόχο της Τουρκίας που είναι τα Δυτικά Βαλκάνια και η περιοχή όπου ζούνε οι Πομάκοι της Βουλγαρίας – και ο δεύτερος, η δραστηριότητα του Ελληνικού Προξενείου στην Κωνσταντινούπολη.

Και συνέχιζε, “Αν και εφόσον η Ελλάδα αποφασίσει να αντιμετωπίσει την Τουρκία με το Ισοδύναμο Τετελεσμένο σε όλα τα επίπεδα, κάθε φορά που ο Τούρκος Πρόξενος στην Κομοτηνή προβαίνει σε κάποια προκλητικότητα η και ακόμα, όταν Τούρκοι αξιωματούχοι πηγαίνουν στην Θράκη και προκαλούν, ο Έλληνας Πρόξενος στην Κωνσταντινούπολη μπορεί να πηγαίνει στον Πόντο για να δει – σε πρώτη φάση – τις ρίζες των προγόνων του.

Σήμερα, ο υφυπουργός εξωτερικών, Μάρκος Μπόλαρης,  εγκαινίασε το Κέντρο Θεωρήσεων VISA στην καρδιά της Τραπεζούντας, 1.000 χιλιόμετρα μακρυά από την Κωνσταντινούπολη. Ίσως είναι η εποχή η Τουρκία να νιώσει λίγο περισσότερο την εξωτερική πολιτική της Ελλάδας σε περιοχές που δεν θα ήθελε να βλέπει

ViaDiplomacy Newsroom