Κιργιστάν: Απόπειρα δολοφονίας εναντίον του πρώην προέδρου Αλμαζμπέκ Ατανμπάγεφ

Για απόπειρα δολοφονίας εναντίον του πρώην προέδρου του Κιργιστάν, Αλμαζμπέκ Ατανμπάγεφ, έκανε λόγο η σύμβουλός του Κουντούζ Ζολτουμπάγεβα.

Όπως είπε ο πρώην πρόεδρος δεν τραυματίσθηκε ενώ δεν αναφέρθηκε σε περισσότερες λεπτομέρειες, ενώ έγραψε στην σελίδα της στο Facebook ότι σε λίγο θα υπάρξει επίσημη ανακοίνωση.

Το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Ria Novosti, επικαλούμενο την βουλευτή Ελβίρα Σουραμπαλντίεβα μετέδωσε ότι κατά την διάρκεια συγκέντρωσης στην πρωτεύουσα Μπισκέκ τραυματίσθηκε ο πολιτικός της αντιπολίτευσης Τιλέκ Τοκτογκαζίεφ, ο οποίος είχε προταθεί από τους υποστηρικτές του για το αξίωμα του πρώτου αντιπροέδρου της κυβέρνησης .

Νωρίτερα, μεταδίδει το Ria Novosti πλήθος υποστηρικτών του πολιτικού Ζαπάροφ επιτέθηκε σε οπαδούς του πρώην προέδρου Αταμπάγιεφ που μιλούσαν πάνω σε εξέδρα. Άρχισαν να εκσφενδονίζονται πέτρες και μπουκάλια ενώ ακούστηκαν μερικοί κρότοι που έμοιαζαν με πυροβολισμούς.

Σημειώνεται πως ο πρόεδρος του Κιργιστάν Σοορονμπάι Ζεενμπέκοφ κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης στο Μπισκέκ και έδωσε εντολή στον στρατό να αναπτυχθεί στους δρόμους της πρωτεύουσας καθώς αναταραχή επικρατεί στη χώρα αυτή της κεντρικής Ασίας.

(πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ)

ViaDiplomacy Newsroom