ΚΙΣΕ: Το μένος και το μίσος κατά των Εβραίων ξεπέρασε πλέον κάθε όριο ανοχής

Την οργή και τον αποτροπιασμό του για το σημερινό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Μακελειό», εκφράζει το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος (ΚΙΣΕ), τονίζοντας ότι το περιεχόμενό του που διαιωνίζει το μίσος και τις δεισιδαιμονίες κατά των Εβραίων και για ακόμη μια φορά γίνεται φορέας της πιο χυδαίας αντιεβραϊκής προπαγάνδας.

«Η ταύτιση του επικεφαλής της εταιρείας Pfizer με τον Μένγκελε, τον επονομαζόμενο χασάπη του Άουσβιτς, είναι μια χυδαία και ανήθικη επίθεση εναντίον του Αλμπέρ Μπουρλά επειδή ακριβώς είναι Εβραίος», υπογραμμίζει το ΚΙΣΕ, προσθέτοντας ότι «ο δε πηχυαίος τίτλος “Εβραίος κτηνίατρος θα μας μπήξει τη βελόνα! Εφιαλτικές προσαγωγές σε θαλάμους στρατόπεδα σαν τα κοπάδια”, δεν είναι παρά μια σαφής πρόκληση σε βία εναντίον των Εβραίων».

Όπως τονίζει η ανακοίνωση, «το εμβόλιο μιας εταιρείας γίνεται ξαφνικά “δηλητήριο” λόγω του εβραϊκού θρησκεύματος του διευθυντή της, και η παραγωγή του παραλληλίζεται με τα ναζιστικά πειράματα στο Άουσβιτς, προσπαθώντας να αποτρέψει τη χρήση του όταν αποδειχθεί η αποτελεσματική αντιμετώπιση του ιού που πλήττει την ανθρωπότητα. Ντροπή!».

Καταλήγοντας, το ΚΙΣΕ καλεί «τους αρμόδιους φορείς της Πολιτείας να παρέμβουν άμεσα και αποφασιστικά διότι το μένος και το μίσος κατά των Εβραίων, που εξέπεμψε σήμερα η φυλλάδα «Μακελειό», ξεπέρασε πλέον κάθε όριο ανοχής που θα μπορούσε να διαθέτει η Δημοκρατία στο όνομα της ελεύθερης έκφρασης και της διακίνησης ιδεών.

ViaDiplomacy Newsroom