ΚΚΕ: Η επίσκεψη Μητσοτάκη στο Ισραήλ, σε πλήρη αντίθεση με τα συμφέροντα του ελληνικού λαού

«Η σημερινή επίσκεψη του πρωθυπουργού στο Ισραήλ, στο πλαίσιο της υλοποίησης της “Στρατηγικής Συνεργασίας” των δυο κρατών, είναι σε πλήρη αντίθεση με τα συμφέροντα του ελληνικού λαού και των λαών της περιοχής» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.

«Το κράτος του Ισραήλ διατηρεί την κατοχή στα παλαιστινιακά εδάφη, δολοφονεί και φυλακίζει Παλαιστίνιους πολίτες, βομβαρδίζει στη Συρία και απειλεί το Ιράν.

Οι ελληνοϊσραηλινές σχέσεις αποτελούν ένα από τα χαρακτηριστικά παραδείγματα της επικίνδυνης εμπλοκής της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, που προωθούνται στην περιοχή από το Ισραήλ, τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ.

Η κυβέρνηση της ΝΔ, όπως και η προηγούμενη του ΣΥΡΙΖΑ, έχουν μεγάλες ευθύνες. Συνειδητά αρνήθηκαν να προχωρήσουν στην αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους, σύμφωνα με την σχετική ομόφωνη απόφαση της ελληνικής Βουλής το 2015» προσθέτει η ανακοίνωση του ΚΚΕ και καταλήγει:

«Το ΚΚΕ εκφράζει για άλλη μια φορά την αλληλεγγύη του στον παλαιστινιακό λαό και στο δίκαιο αγώνα του και απαιτεί από την κυβέρνηση να προχωρήσει στη άμεση αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους».

ViaDiplomacy Newsroom