Κλείνει το Γενικό Προξενείο της Λευκορωσίας στην Νέα Υόρκη

Το Γενικό Προξενείο της Λευκορωσίας στη Νέα Υόρκη έκλεισε σύμφωνα με διάταγμα του Υπουργικού Συμβουλίου της Δημοκρατίας που υπέγραψε ο πρωθυπουργός Ρομάν Γκολοβτσένκο. Το αντίστοιχο έγγραφο δημοσιεύτηκε στην εθνική νομική διαδικτυακή πύλη την Τετάρτη.

Νωρίτερα, το Γενικό Προξενείο ανέφερε ότι θα τερματίσει τις εργασίες του στις 21 Οκτωβρίου κατόπιν αιτήματος της αμερικανικής πλευράς. Οι Λευκορώσοι πολίτες που διαμένουν στην προξενική περιοχή, συμπεριλαμβανομένου του Καναδά, μπορούν τώρα να έχουν πρόσβαση στην πρεσβεία στις ΗΠΑ. Το Υπουργείο Εξωτερικών της Λευκορωσίας εξέφρασε τη λύπη του για την απόφαση της Ουάσινγκτον να κλείσει το Γενικό Προξενείο στη Νέα Υόρκη.

Μετά την επανέναρξη των αμερικανικών κυρώσεων κατά του Μινσκ, το Λευκορωσικό Υπουργείο Εξωτερικών ζήτησε από τις Ηνωμένες Πολιτείες να μειώσουν το προσωπικό της πρεσβείας του στο Μινσκ σε πέντε έως την 1η Σεπτεμβρίου. Επίσης, η Λευκορωσία ανακάλεσε τη συγκατάθεσή της για το διορισμό της Τζούλι Φίσερ ως πρέσβη των ΗΠΑ στη Λευκορωσία.

(πηγή: tass)

ViaDiplomacy Newsroom