Κώστας Φραγκογιάννης στο Bloomberg: Η Ελλάδα είναι ένας πολλά υποσχόμενος επενδυτικός προορισμός για ενεργειακά σχέδια

Τις επενδύσεις που πέτυχε η ελληνική κυβέρνηση, εν μέσω πανδημίας και σκληρής οικονομικής κρίσης σε όλο τον πλανήτη, οι οποίες προοιωνίζουν μία καλύτερη χρονιά, ανέδειξε ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για την Οικονομική Διπλωματία, Κώστας Φραγκογιάννης σε συνέντευξή του σήμερα στο bloomberg.

Ο κ. Φραγκογιάννης αναφέρθηκε στη συμφωνία με την Volkswagen για την πράσινη Αστυπάλαια, όπως και σε αυτές των Microsoft, Pfizer και e.Go επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση εργάζεται ενεργά στον τομέα των άμεσων ξένων επενδύσεων στη χώρα μας. Προσδοκούμε, είπε, την νέα χρονιά επανεκκίνηση της τουριστικής βιομηχανίας, ενώ μελετάμε και μεγάλες επενδύσεις στον τομέα της ενέργειας, των ανανεώσιμων πηγών και της νέας τεχνολογίας.

Ερωτηθείς ειδικότερα για την Αστυπάλαια ο υφυπουργός Εξωτερικών ανέπτυξε τους τέσσερις πυλώνες υλοποίησης του εγχειρήματος τονίζοντας ότι αυτό το ελληνικό νησί είναι σήμερα η εικόνα του μέλλοντος. Παράλληλα, ερωτηθείς σχετικά, εξήγησε ότι η κυβέρνηση θα κλείσει τα επόμενα χρόνια όλες τις εγκαταστάσεις λιγνίτη μέχρι το 2023 εκτός μίας που θα κλείσει μέχρι το 2028, σημειώνοντας ότι η Ελλάδα επενδύει πολλά στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και στην πράσινη ανάπτυξη της χώρας.

Τέλος αναφερόμενος στα πολλαπλά ενεργειακά σχέδια της κυβέρνησης υπογράμμισε ότι η Ελλάδα είναι ένας πολλά υποσχόμενος επενδυτικός προορισμός για μεγάλους ξένους επενδυτές.

ViaDiplomacy Newsroom