Κώστας Βλάσης: Άριστο το επίπεδο των σχέσεων Ελλάδας-Αρμενίας

Ο υφυπουργός Εξωτερικών, Κωνσταντίνος Βλάσης, υποδέχθηκε στο γραφείο του τον πρεσβευτή της Αρμενίας στην Ελλάδα, Φαντέι Τσαρτσογλιάν (Fadey Charchoghlyan).

Κατά τη συνάντηση, η οποία διεξήχθη σε ιδιαίτερα φιλικό κλίμα, οι δύο πλευρές υπογράμμισαν το άριστο επίπεδο των διμερών σχέσεων και συζήτησαν δυνατότητες περαιτέρω εμβάθυνσής τους, επισημαίνεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε, όπως γνωστοποιείται, στην ελληνική και αρμενική Διασπορά, και ειδικά στους Έλληνες που διαβιούν στην Αρμενία και τους εδώ διαμένοντες Αρμένιους, οι οποίοι αποτελούν γέφυρα φιλίας μεταξύ των δύο κρατών.

Επισημάνθηκε, τέλος, η ανάγκη όπως, μετά το πέρας της πανδημίας, επανεκκινήσουν οι διά ζώσης επαφές για θέματα Αποδήμων, ώστε να ενισχυθεί περαιτέρω η συνεργασία.

Ο υφυπουργός Εξωτερικών, σε ανάρτησή του στο Twitter, επισήμανε πως η συνάντηση του πραγματοποιείται λίγες μέρες πριν από την επέτειο της Γενοκτονίας των Αρμενίων και σημείσε: «Οι δεσμοί που συνδέουν Έλληνες και Αρμένιους είναι στενοί και πολυδιάστατοι και η συνεργασία των χωρών μας σε θέματα Διασποράς συνεχής και εποικοδομητική».

(πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ)

ViaDiplomacy Newsroom