Κοτζιάς: Να ελεγχθούν μυστικά κονδύλια όλων των υπουργείων

Για τα μυστικά κονδύλια μίλησε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς πετώντας τα βέλη του και προς άλλα υπουργεία που διαθέτουν παρόμοιες πιστώσεις. Ξεκινώντας με το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, καθώς πρόσφατα ήταν στα «μαχαίρια» με τον Πάνο Καμμένο με βαριές αλληλοκατηγορίες περί διαχείρισης μυστικών κονδυλίων, συνέχισε με τα υπουργεία Εσωτερικών και Μακεδονίας, ενώ ανέφερε και την περίπτωση της ΕΥΠ.

«Εγώ έφερα νόμο ώστε να υπάγονται τα μυστικά κονδύλια του ΥΠΕΞ στον έλεγχο της Βουλής. Δεν θα ψηφίσω απόρρητες δαπάνες άλλων υπουργείων αν δεν εφαρμόσουν την ίδια νομοθεσία, όπως ισχύει στο Εξωτερικών», δήλωσε ο κ. Κοτζιάς.

Σημείωσε, ότι θα ψηφίσει τον προϋπολογισμό γιατί έχει αναπτυξιακό σχέδιο και κοινωνική δικαιοσύνη, αντιδρώντας μόνο στην περίπτωση των μυστικών κονδυλίων. Πάντως η ψήφιση του προϋπολογισμού, δεν δίνει τη δυνατότητα να διαχωριστεί η ψήφος ανά κατηγορία κονδυλίου, αλλά ανά υπουργείο, επομένως, η θέση του Κοτζιά είναι ανεφάρμοστη.

Σχετικά με το Μακεδονικό, ο Νίκος Κοτζιάς επιτέθηκε σε Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ, ενώ απευθυνόμενος προς τον βουλευτή της Ν.Δ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, του πρότεινε να διαβάσει το βιβλίο του πατέρα του σχετικά με τις διαπραγματεύσεις στο παρελθόν.
(πηγή: thetoc.gr)
Via Diplomacy