Κοτζιάς: Οποιοσδήποτε υπάλληλος της ΕΥΠ μπορεί να παρακολουθεί υπουργούς

Σε μια καταγγελία που προκαλεί ερωτήματα προχώρησε ο Νίκος Κοτζιάς υποστηρίζοντας ότι έχουν αλλάξει οι διαδικασίες και ο κάθε υπάλληλος της ΕΥΠ μπορεί να παρακολουθεί οποιονδήποτε «ακόμη και υπουργούς».

Συγκεκριμένα, αναφέροντας ότι πρέπει να υπάρξει εκδημοκρατισμός των θεσμών μίλησε για την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών τονίζοντας πως «ενώ παλιά όταν η ΕΥΠ ζητούσε να παρακολουθήσει τηλέφωνα εντός της χώρας, έδινε το τηλέφωνο, τον ιδιοκτήτη και τον λόγο, με μία τροποποίηση που έχει γίνει εσωτερική, δίνει μόνο αριθμούς τηλεφώνων, χωρίς να λέει, ούτε σε ποιον ανήκουν, ούτε για ποιο λόγο».

«Κατά συνέπεια» συνέχισε «οποιοσδήποτε υπάλληλος μπορεί να θέσει ακόμα και υπουργούς σ΄ αυτόν τον κατάλογο τηλεφώνων και να τους παρακολουθεί».

Επί της ουσίας ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της χώρας και βουλευτής Νίκος Κοτζιάς καταγγέλλει τη λειτουργία της ΕΥΠ με συγκεκριμένες αναφορές εγείροντας ερωτήματα που χρίζουν απαντήσεων. Πολύ δε περισσότερο όταν αναφέρει ότι υπάλληλοι μπορούν να παρακολουθούν οποιονδήποτε χωρίς καμία αιτιολόγηση.

ViaDiplomacy Newsroom