Κοτζιάς: Πατριωτική η συμφωνία . Συμφωνία χωρίς συμβιβασμούς μόνο με πόλεμο

«Η συμφωνία για το Σκοπιανό είναι πατριωτική, μας επιτρέπει να συγκεντρώσουμε τις δυνάμεις της χώρας εκεί που έχουμε πρόβλημα» επέμεινε, μιλώντας στη Βουλή, ο Νίκος Κοτζιάς.

«Από ποιους κινδυνεύει η χώρα; από αυτούς που δεν έχουν αεροπλάνα ή από αυτούς που θα αγοράσουν F-35;» σχολίασε ο υπουργός Εξωτερικών για τα μαχητικά που αγοράζει η Τουρκία.

«Είναι μικρό πράγμα η γειτονική χώρα να αλλάζει το σύνταγμα της το όνομα της;» διερωτήθηκε ο υπουργός.

«Είμαι σαφής, κάνουμε συμβιβασμό… Γίνεται μια διεθνής συμφωνία χωρίς συμβιβασμούς; Διεθνής συμφωνία χωρίς συμβιβασμούς γίνεται μόνο αν έχεις κερδίσει πόλεμο κερδίσατε πόλεμο;» παρατήρησε απευθυνόμενος στην αντιπολίτευση.

«H διαπραγμάτευση στηρίζεται σε αυτά που βρήκαμε μπροστά μνας. Η Μακεδονία χωρίστηκε σε τέσσερις χώρες βάσει της Συνθήκης του Βουκουρεστίου του 1913… Να πούμε στον Μπορίσοφ ότι δεν τον αναγνωρίζουμε που είναι από τη Μακεδονία του Πιρίν; Να το πούμε στα ίσα θέλουμε ανατροπή του διεθνούς δίκαιου, κάτι που θέλει και ο Ερντογάν» είπε ο Νίκος Κοτζιάς.

«Πώς γίνεται να παραδίδουμε εδώ τα πάντα και ο Ιβάνοφ να λέει στα Σκόπια ότι παραδίδει ο Ζάεφ τα πάντα; Τι συμβαίνει; Είστε οπαδοί της αδράνειας, ενώ κάποιοι άλλοι είναι οπαδοί της εκκρεμότητας» ανέφερε δε ο υπουργός Εξωτερικών.

Σύμφωνα με τον κ. Κοτζιά, ο πατριωτισμός καμαρώνει για τα πάτρια εδάφη, για τον πολιτισμό για τις ιστορικές παραδόσεις, ενώ αντίθετα ο εθνικός σοβινισμός θεωρείται υπέρτερος των άλλων λόγω αίματος.

(πηγή: skai.gr)

ViaDiplomacy Newsroom