Κουίκ: Θράσος από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων

«ΝΔ και ΠΑΣΟΚ έχουν ξεπεράσει ακόμη και το όριο του θράσους των χιλίων πιθήκων. Μιλάνε για την αδιαμφισβήτητη στάση των Ανεξάρτητων Ελλήνων και του προέδρου μας Πάνου Καμμένου στο θέμα του ονόματος των Σκοπίων ″πλαστογραφώντας″ ακόμη και την καθαρότητα των δηλώσεών του, ξεχνώντας τη δική τους απαράδεκτη και αντεθνική συμπεριφορά η οποία αντισυνταγματικά δρομολογούσε σε κατάργηση την απόφαση των Πολιτικών Αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κωνσταντίνο Καραμανλή για το αδιαπραγμάτευτο της ελληνικότητας του ονόματος της Μακεδονίας» δήλωσε γραπτώς ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και μέλος του Εθνικού Συμβουλίου των ΑΝΕΛ Τέρενς Κουίκ.

«Υπενθυμίζω στον Κυριάκο Μητσοτάκη και στην Φώφη Γεννηματά ότι δικοί τους άνθρωποι, ο Ευάγγελος Βενιζέλος ως υπουργός Εξωτερικών σε κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Αντώνη Σαμαρά, είχε αναγγείλει, αιφνιδιάζοντας τους πάντες, κατ’ αρχήν στην Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής και μετά σε συζήτηση που προκάλεσε ο Πάνος Καμμένος στην Ολομέλεια της Βουλής, ότι η κυβέρνηση Σαμαρά εξουσιοδότησε τον Μάθιου Νίμιτς να διαπραγματευτεί με τα Σκόπια τη διπλή ονομασία τους με γεωγραφικό προσδιορισμό, δηλαδή να χαρίσουμε στους Σκοπιανούς το όνομα της Μακεδονίας» πρόσθεσε.

«Και από το ΠΑΣΟΚ, ίσως να μην περιμέναμε κάτι το διαφορετικό. (Για το Ποτάμι ούτε καν το συζητάμε). Αλλά η ΝΔ τόσο γρήγορα ξέχασε τη δήλωση με λυγμούς του Κωνσταντίνου Καραμανλή, ιδρυτή της παράταξης, στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης το 1992; Ξέχασε το «βέτο» του Κώστα Καραμανλή στο Βουκουρέστι; Δεν νομίζω ότι απέχει της αλήθειας ότι η ΝΔ του Κωνσταντίνου Καραμανλή έχει καταντήσει σήμερα ένα μόρφωμα που απέχει των αρχών και των θέσεων που άφησε παρακαταθήκη ο ιδρυτής της» αναφέρει στην συνέχεια ο Τέρενς Κουίκ καταλήγοντας «Υ.Γ.: Μην επιχειρήσουν διάψευση: Υπάρχουν όλα τα πρακτικά της Βουλής».

ViaDiplomacy Newsroom