Κουμουτσάκος: Τεράστιο ατόπημα Κοτζιά οι δηλώσεις του για την Εκκλησία

Να διορθώσει την τοποθέτησή του για την Εκκλησία καλεί τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά, ο τομεάρχης Εξωτερικών Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Κουμουτσάκος.

Μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο και αναφερόμενος στα όσα διέρρευσαν χθες πηγές του ΥΠΕΞ περί συμπόρευσης της Εκκλησίας με την Χρυσή Αυγή στο ζήτημα του ονοματολογικού των Σκοπίων, ο κ. Κουμουτσάκος λόγο για «ατόπημα» και ζητεί από τον κ. Κοτζιά να το διορθώσει. «Ακούμε με προσοχή και σεβόμαστε τις απόψεις της Εκκλησίας της Ελλάδος για το Σκοπιανό, η οποία άλλωστε είναι λογικό να έχει ιδιαίτερη ευαισθησία και να ενδιαφέρεται και για την έντονη εκκλησιαστική διάσταση του θέματος.

Σε αυτές τις περιπτώσεις την αποκλειστική ευθύνη των διαπραγματεύσεων, όπως πάντα, την έχουν οι κυβερνήσεις, οι οποίες και γνωρίζουν όλες τις πτυχές των σύνθετων ζητημάτων της εξωτερικής πολιτικής. Είναι όμως απολύτως απαράδεκτο και προσβλητικό να ταυτίζει η ηγεσία του υπουργείου των Εξωτερικών τις εθνικές ευαισθησίες και τον πατριωτισμό με τον εξτρεμιστικό εθνικισμό της Χρυσής Αυγής. Ο κ. Κοτζιάς διέπραξε ένα τεράστιο ατόπημα που οφείλει να διορθώσει άμεσα» τονίζει στη δήλωσή του ο κ. Κουμουτσάκος.

ViaDiplomacy Newsroom