Κρατική τηλεόραση της Σαουδικής Αραβίας: Ο Ερντογάν δεν προσκλήθηκε – Έκανε πολλά αιτήματα για αυτή την επίσκεψη

Η κρατική τηλεόραση της Σαουδικής Αραβίας μετέδωσε ότι η επίσκεψη του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο βασίλειο την περασμένη εβδομάδα δεν έγινε μετά από πρόσκληση του Ριάντ, αλλά κατόπιν αιτήματός του. Ο Έρντογάν υποστήριξε ότι η επίσκεψη οργανώθηκε μετά από πρόσκληση της σαουδαραβικής πλευράς.

Στην είδηση ​​που μεταδόθηκε στο κανάλι Al-Ikhbariya ανέφερε ότι «αφού ο Ερντογάν εξέφρασε επανειλημμένα την επιθυμία του να επισκεφθεί το βασίλειο, αυτή η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε τελικά πέντε χρόνια αργότερα».

Σύμφωνα με το Middle East Eye, «δεδομένης της σημασίας της επικοινωνίας με τους ηγέτες της Σαουδικής Αραβίας προκειμένου να αποκατασταθούν οι σχέσεις με τις χώρες του αραβικού κόσμου, ο Ερντογάν χρειάζεται απεγνωσμένα την επίσκεψη».

Η είδηση ​​ανέφερε επίσης ότι «ο Ερντογάν στοχεύει να ενεργοποιήσει εκ νέου το Κοινό Συντονιστικό Συμβούλιο Σαουδικής Αραβίας-Τουρκίας εξομαλύνοντας τις σχέσεις μέσω της επίσκεψής του».

Η είδηση αυτή έρχεται σε αντίθεση με τον ισχυρισμό του Ερντογάν ότι η επίσκεψή του έγινε μετά από πρόσκληση της σαουδαραβικής πλευράς. «Πραγματοποιήσαμε επίσκεψη στη Σαουδική Αραβία μετά από πρόσκληση του Hadimu’l Haremeyn (Βασιλιά Σαλμάν)».

ViaDiplomacy Newsroom