Κρεμλίνο: Εχθρική η συμπεριφορά των ΗΠΑ για τον «Nord Stream 2»

Για εχθρική συμπεριφορά των ΗΠΑ απέναντι στο project του «Nord Stream 2» έκανε λόγο ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, στον απόηχο των νέων αμερικανικών δηλώσεων.

«Η αμερικανική εχθρότητα για ένα αμιγώς οικονομικό project, είναι γνωστή. Δεν αποτελεί είδηση» δήλωσε χαρακτηριστικά, ο Ντμίτρι Πεσκόφ.

«Καταλαβαίνουμε ότι πρόκειται για προσπάθειες αθέμιτου ανταγωνισμού και — ορισμένες φορές — για ενέργειες, οι οποίες στην πραγματικότητα συγκρίνονται μόνο με εκβιασμούς» έσπευσε να προσθέσει ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.

Και συνέχισε: «Θεωρούμε μια τέτοια προσέγγιση ως μη αποδεκτή και είμαστε πεπεισμένοι ότι η ανταγωνιστικότητα θα πρέπει να αποδεικνύεται στην πράξη, σε όρους προμήθειας και ζήτησης».

«Σ’ αυτή την περίπτωση, η ανταγωνιστικότητα του project είναι 100% και η Ουάσιγκτον θα πρέπει να εξετάσει πώς θα πείσει τους Ευρωπαίους πελάτες να αγοράσουν αέριο κατά δεκάδες φορές ακριβότερο σε σχέση με το ρωσικό» κατέληξε, κάνοντας ευθεία αναφορά στο αμερικανικό LNG.

Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα, ο υπουργός Ενέργειας των ΗΠΑ, Ρικ Πέρι, τάχθηκε εκ νέου εναντίον του «Nord Stream 2» και υποστήριξε ότι η Ουάσιγκτον εξακολουθεί να εξετάζει το ενδεχόμενο επιβολής κυρώσεων.

(πηγή: sputniknews)

ViaDiplomacy Newsroom