Κρεμλίνο: Η Ρωσία εκπληρώνει όλες τις υποχρεώσεις της βάσει των συμβολαίων φυσικού αερίου που έχει υπογράψει με άλλες χώρες

Το Κρεμλίνο ανακοίνωσε σήμερα ότι η Ρωσία εκπληρώνει όλες τις υποχρεώσεις της βάσει των υφιστάμενων συμβολαίων που έχει υπογράψει με άλλες χώρες και ότι οι περισσότερες καταγγελίες κατά της Μόσχας σχετικά με το φυσικό αέριο έχουν πολιτικά κίνητρα.

«Η Ρωσική Ομοσπονδία εξακολουθεί να εκπληρώνει όλες τις υποχρεώσεις της, που προβλέπονται από τα ισχύοντα συμβόλαια» ήταν η απάντηση που έδωσε ο εκπρόσωπος τύπου του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ, όταν ρωτήθηκε αν η Ρωσία μετά την αναστολή της διαμετακόμισης φυσικού αερίου μέσω Ουκρανίας προς την Ουγγαρία, όπως προβλέπεται από την πρόσφατα υπογραφείσα συμφωνία μεταξύ Μόσχας και Βουδαπέστης, παραβιάζει τις συμφωνίες που έχει κάνει για την διατήρηση της διαδρομής διαμετακόμισης φυσικού αερίου μέσω Ουκρανίας και αν αυτό θα οδηγήσει σε νέες κυρώσεις κατά του αγωγού Nord Stream-2.

Αναφερόμενος στις αξιώσεις προς την Ρωσία όσον αφορά στην διαμετακόμιση του φυσικού αερίου, ο Πεσκόφ δήλωσε ότι «αξιώσεις προς την Ρωσία υπήρχαν και θα υπάρχουν. Οι περισσότερες όμως είναι αρκετά πολιτικοποιημένες», τονίζοντας ότι «το κύριο σ’ αυτή την κατάσταση είναι ότι εμείς με συνέπεια εκπληρώνουμε τις υποχρεώσεις μας».

Η Ουκρανία ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα ότι η Gazprom ανέστειλε τη διαμετακόμιση φυσικού αερίου προς την Ουγγαρία, λίγες ημέρες αφότου η ρωσική ενεργειακή εταιρεία Gazprom υπέγραψε μακροπρόθεσμη συμφωνία προμήθειας με την Ουγγαρία, χώρα μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

(πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ)

ViaDiplomacy Newsroom