Λάθος επιστολή στις Βρυξέλλες έστειλε ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών σύμφωνα με την γερμανική Bild

Λάθος επιστολή έστειλε στις Βρυξέλλες σύμφωνα με την γερμανική εφημερίδα Bild Zeitung ο Έλληνας υπουργός Οικονομίας Γιάνης Βαρουφάκης ζητώντας την παράταση της δανειακής σύμβασης, στην οποία η νέα ελληνική κυβέρνηση προτίθετο να αποδεχτεί τους όρους που είχε συμφωνήσει η προηγούμενη κυβέρνηση.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Bild Zeitung η πληροφορία προήλθε από γερμανικές κυβερνητικές πηγές.

Όπως αναφέρει η Bild Zeitung ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατόπιν συνεννόησης με τον πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Jean-Claude Juncker και τον Jeroen Dijsselbloem συνέταξαν την περασμένη Τετάρτη μια επιστολή σκοπός της οποίας ήταν η εξασφάλιση της υποστήριξης των χωρών της Ευρωζώνης που έχουν χορηγήσει στην Ελλάδα δάνεια.

Όμως όπως τελικά αποδείχτηκε ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών έστειλε κατα λάθος στις Βρυξέλλες μια αλλαγμένη έκδοση του εγγράφου, στην οποία, σε αντίθεση με την προηγούμενη συμφωνία, παρέλειπε τις διαβεβαιώσεις πως η Ελλάδα θα δεχθεί τους όρους της διάσωσης που είχαν συμφωνηθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση

Σύμφωνα με την εφημερίδα ο Έλληνας πρωθυπουργός εξήγησε στην καγκελάριο Μέρκελ και στον Dijsselbloem ότι επρόκειτο για ένα γραφειοκρατικό λάθος.

Παρα όλα αυτά η ελληνική πρόταση απορρίφθηκε από τη Γερμανία ως μη επαρκής

Συγγραφέας: Γιώργος Τσιμπούκης

Στρατηγικός Αναλυτής με μεγάλη εμπειρία στην ανάλυση αμυντικών συστημάτων και θεμάτων ασφάλειας. Αναλυτής – Συντάκτης σε εξειδικευμένα περιοδικά Άμυνας και Ασφαλείας.