Λαβρόφ: Οι ΗΠΑ προσπαθούν να ανακατευτούν ξανά στο Αφγανιστάν

Η Ουάσιγκτον προσπαθεί να παρέμβει ξανά στο Αφγανιστάν και υπάρχουν αδιάσειστα στοιχεία που το επιβεβαιώνουν, δήλωσε την Παρασκευή ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ μετά τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Υπουργών Εξωτερικών των κρατών-μελών του Οργανισμού Συνεργασίας της Σαγκάης (SCO).

Εξέφρασε την ελπίδα ότι η απόφαση για την ενεργοποίηση της ομάδας SCO-Αφγανιστάν θα εφαρμοστεί. Από αυτή την άποψη, τόνισε ότι η κατάσταση «απαιτεί πραγματικά αρκετά επείγοντα μέτρα».

«Ο λόγος είναι ότι οι Αμερικανοί προσπαθούν να παρέμβουν ξανά στις υποθέσεις του Αφγανιστάν», είπε ο Λαβρόφ. «Υπάρχουν πειστικές αποδείξεις ότι οι Αμερικανοί υποστηρίζουν τις τρομοκρατικές ομάδες που παραμένουν στο έδαφος του Αφγανιστάν και αντιτίθενται στους Ταλιμπάν (ριζοσπαστικό κίνημα που απαγορεύεται στη Ρωσία – TASS)».

Επίσης, ο Λαβρόφ δήλωσε ότι οι Αμερικανοί «δεν εγκαταλείπουν τις προσπάθειες επανεισαγωγής της στρατιωτικής τους υποδομής στην περιοχή γύρω από το Αφγανιστάν και την Κεντρική Ασία», είπε.

«Όλοι γνωρίζουν καλά τους σοβαρότερους κινδύνους που εγκυμονούν τέτοιες απόπειρες», πρόσθεσε ο Λαβρόφ, τονίζοντας ότι η Ρωσία «θα τους αντισταθεί σθεναρά».

ViaDiplomacy Newsroom