Λευκός Οίκος: Ιστορική η επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη

Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, δήλωσε ότι η επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη είναι ιστορική και πραγματοποιείται σε μία συγκυρία κατά την οποία οι σχέσεις είναι καλύτερες από ποτέ.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο η Ελλάδα παίζει σταθεροποιητικό ρόλο διαχρονικά στην ευρύτερη περιοχή. Είναι ένας ρόλος που αναδεικνύεται και γίνεται πιο σημαντικός τώρα που -όπως είπε ο αξιωματούχος- συντελούνται στην περιοχή καθοριστικές αλλαγές.

Η πρόσφατη αμυντική συμφωνία αποδεικνύει οτι οι δυο χώρες μπορούν να συνεργαστούν ακόμη πιο στενά ενώ και ο ενεργειακός ρόλος της Ελλάδος αναβαθμιζεται διαρκώς, και η Αμερική στηρίζει και επενδύει στο τριμερές σχήμα με το Ισραήλ και την Κύπρο.

Σε σχέση με το επενδυτικό περιβάλλον που βελτιώνεται ο αξιωματούχος του Λευκού Οίκου είπε ότι αυτό αναγνωρίζεται πια από τους Αμερικανούς επενδύτες και όλες οι αλλαγές που έχουν γίνει από την νέα κυβέρνηση και τα βήματα που λαμβάνονται είναι προς την σωστή κατεύθυνση και αυτό αξιολογείται θετικά και θα αποδώσει σύντομα.

Σε σχέση με την Τουρκία ο Λευκός Οίκος ανέφερε ότι η Αθήνα και η Ουάσιγκτον μοιράζονται τον ίδιο στόχο και συμμερίζονται την ανάγκη η Άγκυρα να παραμείνει δεμένη στο δυτικό άρμα ενώ οι Ηνωμένες Πολιτείες αξιολογούν θετικά όλες τις προσπάθειες που κάνει η Ελλάδα για να διαχειριστεί αυτή την σχέση και να διατηρήσει σχέσεις καλής γειτονίας.

Τέλος σε σχέση με την κρίση στο Ιράν αναφέρθηκε ότι έχει γίνει συζήτηση για το θέμα με όλους τους συμμάχους έτσι και με την Ελλάδα και το πιθανότερο είναι πως την Τρίτη θα τεθεί και αυτό το θέμα από τον κ. Τραμπ στη συνάντηση με τον κ. Μητσοτάκη.

ViaDiplomacy Newsroom