Λευκός Οίκος: Συνάντηση Μπάιντεν – Τιχανούσκαγια

Η ηγέτης της αντιπολίτευσης της Λευκορωσίας Σβιατλάνα Τσιχανουσκάγια συναντήθηκε με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν στον Λευκό Οίκο την Τετάρτη για να συζητήσουν τη δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα στην πρώην σοβιετική δημοκρατία.

Σε ένα tweet μετά τη συνάντηση, ο Μπάιντεν είπε: «Ήταν τιμή να συναντηθώ με την Τιχανούσκαγια στον Λευκό Οίκο σήμερα το πρωί. Οι Ηνωμένες Πολιτείες στέκονται με τον λαό της Λευκορωσίας στην προσπάθειά τους για δημοκρατία και οικουμενικά ανθρώπινα δικαιώματα».

Η Τιχανούσκαγια χαρακτήρισε τη συνάντηση «πολύ ζεστή» και είπε ότι αισθάνεται ότι οι ΗΠΑ στέκονται στο πλευρό της Λευκορωσίας.

«Δεν περάσαμε πολύ χρόνο μαζί, περίπου 15 λεπτά, αλλά ήταν μια πολύ ζεστή συνάντηση. Είδα έναν άνθρωπο που δεν αδιαφορεί για το τι συμβαίνει στη Λευκορωσία. Μετέφερα στον το μήνυμά μας: Αυτό που συμβαίνει στη Λευκορωσία δεν είναι ένας γεωπολιτικός αγώνας, είναι ο αγώνας μας ενάντια στη βία, ενάντια στην ανομία. Ανέφερα ότι έχουμε το ίδιο σύνολο αξιών. Και φεύγω από τον Λευκό Οίκο με τη διαβεβαίωση ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα είναι στο πλευρό του λαού της Λευκορωσίας τώρα και μετά τις νέες εκλογές ».

ViaDiplomacy Newsroom