«Μάγκας» στην Προύσα, «τάχα μάγκας» στην Ελλάδα

Ο Δήμαρχος Ιάσμου, Μουμίν Οντέρ, με την άνεση του Έλληνα και Ευρωπαίου πολίτη, με την άνεση ότι ζει σε μια χώρα όπου ο καθένας μπορεί να εκφράζεται ελεύθερα χωρίς να φοβάται να μην φυλακιστεί, βρέθηκε σε μια άλλη χώρα, την Τουρκία, όπου οι παραπάνω ανέσεις δεν υπάρχουν.

Ο Δήμαρχος Ιάσμου, Μουμίν Οντέρ, που όταν χρειάζεται για να ταξιδεύει ελεύθερα και να μιλά ελεύθερα χρησιμοποιεί ως Έλληνας πολίτης το ισχυρό Ελληνικό διαβατήριο, βρέθηκε στην Προύσα όπου τις ανέσεις αυτές τις μετέτρεψε σε “μαγκιά” για να βγάλει τον γνωστό του λόγο.

Και αφού γύρισε στην Ελλάδα, όπου η “μαγκιά” δεν περνάει, βγήκε στα κανάλια και με μια “τάχα μαγκιά” άρχισε να ζητά από όλους να αφήσουν ήσυχη την Θράκη. Ο Δήμαρχος Ιάσμου, Μουμίν Οντέρ και οι μέντορες του, αφού είδαν ότι η προβοκάτσια που έστησαν ώστε να γίνει ήρωας δεν πέρασε, πανικοβλήθηκαν

Και ο Δήμαρχος Ιάσμου, Μουμίν Οντέρ,καλά έκανε και πανικοβλήθηκε, γιατί τις ίδιες “μαγκιές” έκανε και ένας άλλος που προσπαθούσε και προσπαθεί, να δημιουργεί προβλήματα στην χώρα που ζει.

Η ανακοίνωση του δημάρχου Ιάσμου

«Σχετικά με την παρουσία μου στην Προύσα Τουρκίας, ξεκαθαρίζω ότι οι δηλώσεις μου παραποιήθηκαν σκόπιμα κατά τη μετάφραση τους από ορισμένους κύκλους.

Ο κος Κοττάκης και ορισμένοι τοπικοί δημοσιογράφοι προσπαθούν να επιβιώσουν δημοσιογραφικά δημιουργώντας εθνικά επικίνδυνα σενάρια. Επίσης οι ίδιοι κύκλοι ενοχλούνται με την παρουσία μειονοτικού Δημάρχου στον Ίασμο και το γεγονός ότι η παρούσα δημοτική αρχή είναι εξαιρετικά δραστήρια, αποτελεσματική, δεν διακρίνει, σέβεται και αναδεικνύει την πολυπολιτισμικότητα και την αρμονική συμβίωση των δύο σύνοικων στοιχείων.

Έχω απόλυτη γνώση και συναίσθηση της ιδιότητας μου, τιμώ τη χώρα μου, δεσμεύομαι πιστά από το Σύνταγμα και τους Νόμους του Κράτους.

Εξυπακούεται δε ότι οποιαδήποτε σκέψη ή αναφορά σχετικά με την εδαφική ακεραιότητα ή κυριαρχία της χώρας μας με βρίσκει κάθετα αντίθετο»

Μουμίν Οντέρ
Δήμαρχος Ιάσμου

ViaDiplomacy Newsroom