Μαρία Ζαχάροβα: Απαράδεκτη η δήλωση του Αλβανού πρωθυπουργού για ενοποίηση με το Κοσσυφοπέδιο

Η Μόσχα θεωρεί τη δήλωση του πρωθυπουργού της Αλβανίας Έντι Ράμα σχετικά με την ένωση της χώρας με το Κοσσυφοπέδιο ως απολύτως απαράδεκτη, δήλωσε σε ένα σχόλιό της η επίσημη εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα.

“Θεωρούμε τη δήλωση του πρωθυπουργού της Αλβανίας Έντι Ράμα σχετικά με την ένωση της Αλβανίας και του Κοσσυφοπεδίου ως απολύτως απαράδεκτη. Η προώθηση των σχεδίων δημιουργίας της” Μεγάλης Αλβανίας “αντιβαίνει κατάφωρα στις διατάξεις του ψηφίσματος 1244 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και υπονομεύει τη σταθερότητα στην περιοχή”, δήλωσε ο Ζαχάροβα.

Είναι ιδιαίτερα περίεργο εδώ ότι η παραβίαση του εγγράφου που είναι θεμελιώδους σημασίας για τη διευθέτηση του Κοσσυφοπεδίου “δηλώνεται ως ο βασικός στόχος στην πολιτική καριέρα του ηγέτη σε μία από τις χώρες της περιοχής των Βαλκανίων”, σημείωσε η εκπρόσωπος. “Τέτοιες επιζήμιες περιπτώσεις δεν ταιριάζουν απολύτως στο πλαίσιο των συνεργατικών προσπαθειών του Βελιγραδίου και των Τιράνων για τη δημιουργία μιας κοινής αγοράς, που αναλήφθηκαν από αυτούς στο πλαίσιο της περιφερειακής πρωτοβουλίας Open Balkans, της κοινής με τα Σκόπια”, είπε.

“Ανυπομονούμε για την κατάλληλη ανταπόκριση των Δυτικών εμπνευστ΄ών του σχεδίου” οικοδόμησης έθνους “του Κοσσυφοπεδίου σε αυτή τη θρασύτατη πρόκληση. Είμαστε πολύ έκπληκτοι που χάνουν τέτοιες υπονομευτικές κλήσεις, ενώ απευθύνουν κριτική εναντίον του Βελιγραδίου σε σχέση με τον ανθρωπιστικό του” Σερβικό κόσμο ” έννοια, δικαιολογημένη και συνεπής με το διεθνές δίκαιο », σημείωσε η Ζαχάροβα.

(πηγή: tass)

ViaDiplomacy Newsroom