Μαρία Ζαχάροβα: Η κατάσταση του φράγματος Kakhovka θα πρέπει να γίνει αντικείμενο παγκόσμιας μελέτης και έρευνας

Η κατάσταση με την κατάρρευση του φράγματος του υδροηλεκτρικού σταθμού Kakhovka θα πρέπει να γίνει αντικείμενο παγκόσμιας μελέτης και έρευνας, δήλωσε την Τετάρτη η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα.

«Φυσικά, αυτό δεν είναι πλέον το θέμα της ημέρας ή το θέμα της εβδομάδας, έχει ήδη τεθεί στο ιστορικό πλαίσιο – μιλώ για αυτό που συνέβη χθες στο HPP Kakhovka. Αυτό θα έπρεπε πραγματικά να είναι ένα θέμα παγκοσμίως μελέτη, έρευνα και έρευνα», ανέφερε.

«Η αντίδραση της Δύσης σε όλες αυτές τις καταστάσεις είναι 100% προβλέψιμη. Είναι μια ατελείωτη επιθυμία να κατηγορείς τη Ρωσία για όλα όσα συμβαίνουν, ανεξάρτητα από το αν συνέβη πραγματικά ή είναι αποκύημα της φαντασίας», επεσήμανε ο διπλωμάτης. Επιπλέον, η αντίδραση της Δύσης «θα είναι πάντα έτσι», πρόσθεσε.

Η εκπρόσωπος εξήγησε ότι αυτό είναι μέρος της ενημέρωσης και του ψυχολογικού πολέμου και «ατελείωτη σύνδεση όλων των αρνητικών πραγμάτων που συμβαίνουν στις δυτικές χώρες, έξω και στην περιφέρεια με τη χώρα μας, προκειμένου να διατηρήσουν την υστερική στάση του πληθυσμού τους απέναντι η κατάσταση γύρω από τη Ρωσία, στη Ρωσία γενικά, και ούτω καθεξής».

ViaDiplomacy Newsroom