Μαρία Ζαχάροβα: Η Ρωσία δεν αποκλείει στρατιωτικές προκλήσεις από τις ΗΠΑ και την Ουκρανία

Η Μόσχα αναμένει προκλήσεις από τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ουκρανία, χωρίς να αποκλείονται οι στρατιωτικές προκλήσεις, δήλωσε το Σάββατο η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα.

«Περιμένουμε προκλήσεις από τις ΗΠΑ και το καθεστώς του Κιέβου υπό την ηγεσία τους, τόσο επικοινωνιακές όσο και, δεν αποκλείεται, στρατιωτικές», έγραψε στο κανάλι της στο Telegram. «Μπορεί να το κάνουν, ειδικά επειδή έχουν μεγάλη εμπειρία».

Η Ζαχάροβα εστίασε την προσοχή στη δημοσίευση του Bloomberg, η οποία ανέφερε «έναν διπλωμάτη στο Πεκίνο», υποστηρίζοντας ότι ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ φέρεται να ζήτησε από τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν να μην εισβάλει στην Ουκρανία κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων, τους οποίους το Πεκίνο φιλοξενεί στις 4-20 Φεβρουαρίου. για να μην χαλάσει η γιορτή.

Ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών σημείωσε ειρωνικά ότι «ένας διπλωμάτης στην Κίνα» είναι στην πραγματικότητα οι Αμερικανοί.

Η Δύση και το Κίεβο διαδίδουν πρόσφατα ισχυρισμούς για πιθανή «εισβολή» της Ρωσίας στην Ουκρανία. Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ κατήγγειλε αυτούς τους ισχυρισμούς ως «κενούς και αβάσιμους», που χρησιμεύουν ως τέχνασμα για την κλιμάκωση της έντασης, επισημαίνοντας ότι η Ρωσία δεν αποτελούσε καμία απολύτως απειλή για κανέναν. Ωστόσο, ο Πεσκόφ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο προβοκάτσιων με σκοπό να δικαιολογήσουν τέτοιους ισχυρισμούς και προειδοποίησε ότι οι προσπάθειες χρήσης στρατιωτικής βίας για την επίλυση της κρίσης στη νοτιοανατολική Ουκρανία θα έχουν σοβαρές συνέπειες.

ViaDiplomacy Newsroom