Μαρία Ζαχάροβα: Κάποια στιγμή οι χώρες της ΕΕ θα πρέπει να παραδεχτούν ότι προδώθηκαν από τους συμμάχους τους

Οι χώρες της ΕΕ θα πρέπει να αντιμετωπίσουν την αλήθεια και να παραδεχτούν ότι προδώθηκαν από τους συμμάχους τους στην κατάσταση με τα επεισόδια του Nord Stream, έγραψε την Τετάρτη στο κανάλι της στο Telegram η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα.

Επέστησε την προσοχή στη δήλωση του Ρώσου αντιπροέδρου της κυβέρνησης Αλεξάντερ Νόβακ ότι η Ρωσία ήταν έτοιμη να προμηθεύσει φυσικό αέριο μέσω του αγωγού Nord Stream 2.

“Θα τολμήσει κάποιος να πει μετά ότι η χώρα μας βρίσκεται πίσω από την πράξη δολιοφθοράς; Συμφωνώ ότι είναι πολύ δύσκολο να συνειδητοποιήσουμε την αλήθεια. Κάποτε όμως οι χώρες της ΕΕ θα πρέπει να το κάνουν αυτό και να παραδεχτούν ότι προδώθηκαν από τους συμμάχους τους. ” είπε.

Στις 27 Σεπτεμβρίου, η Nord Stream AG ανέφερε την καταστροφή που σημειώθηκε σε Nord Stream και Nord Stream 2, οι οποίοι ανακαλύφθηκαν μέσα σε λίγες ώρες. Σουηδοί σεισμολόγοι διευκρίνισαν αργότερα ότι στις 26 Σεπτεμβρίου κατέγραψαν δύο εκρήξεις στις διαδρομές του Nord Stream. Η Γενική Εισαγγελία της Ρωσίας κίνησε ποινική δίωξη για μια πράξη διεθνούς τρομοκρατίας.

Η λειτουργία του Nord Stream έχει ανασταλεί από τα τέλη Αυγούστου λόγω προβλημάτων με τις επισκευές των στροβίλων της Siemens λόγω κυρώσεων της Δύσης, αλλά ο αγωγός παρέμεινε γεμάτος με φυσικό αέριο. Το Nord Stream 2, που ολοκληρώθηκε το 2021 αλλά δεν τέθηκε ποτέ σε λειτουργία, είχε επίσης γεμίσει με αέριο.

ViaDiplomacy Newsroom