Μαρία Ζαχάροβα: Οι δηλώσεις του Στόλτενμπεργκ ότι η Ρωσία αρνείται τον διάλογο είναι ψευδείς

Οι δηλώσεις του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ ότι η Μόσχα αρνείται τον διάλογο με τη συμμαχία είναι ψευδείς, δήλωσε η εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας, Μαρία Ζαχάροβα.

«Οι δηλώσεις του Στόλτενμπεργκ ότι η Ρωσία αρνείται τον διάλογο είναι ψευδείς. Υπήρχαν προτάσεις για ουσιαστική συνομιλία, για διεξαγωγή σχετικού διαλόγου με στρατιωτικούς και όχι μόνο εμπειρογνώμονες, σε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, για να αποφευχθούν προσπάθειες πολιτικοποίησης, για τις οποίες είναι γνωστοί οι δυτικοί μας εταίροι» τόνισε η κα. Ζαχάροβα, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.

«Όλες αυτές οι προτάσεις βρίσκονται στο τραπέζι του Στόλτενμπεργκ και μπορεί να συντονιστεί ο ίδιος και να σταματήσει να παραπληροφορεί πως η Ρωσία απορρίπτει τον διάλογο», τόνισε η ίδια.

Νωρίτερα, ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ εξέφρασε τη λύπη του για το γεγονός ότι, σύμφωνα με τον ίδιο, η Ρωσία τα τελευταία χρόνια «δεν ανταποκρίθηκε θετικά» στις προτάσεις της συμμαχίας για τη διεξαγωγή Συμβουλίων Ρωσίας-ΝΑΤΟ αλλά θα συνεχίσει να παραμένει ανοιχτός στον διάλογο και να καλεί τη Ρωσία να συμμετάσχει σε τέτοιες συναντήσεις.

ViaDiplomacy Newsroom