Μαρία Ζαχάροβα: Οι προμήθειες όπλων στην Ουκρανία φέρνουν το ΝΑΤΟ πιο κοντά σε άμεση σύγκρουση με τη Ρωσία

 Η ροή όπλων του ΝΑΤΟ προς την Ουκρανία και η στρατιωτική υποστήριξη προς το Κίεβο φέρνουν τη συμμαχία πιο κοντά σε μια επικίνδυνη γραμμή άμεσης στρατιωτικής σύγκρουσης με τη Ρωσία, δήλωσε η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα σε συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη.

«Οι χώρες του ΝΑΤΟ φαίνεται να συναγωνίζονται μεταξύ τους προμηθεύοντας όπλα και πυρομαχικά στο καθεστώς του Κιέβου, παρέχοντας πληροφορίες, εκπαιδεύοντας προσωπικό και εκδίδοντας οδηγίες για τον τρόπο διεξαγωγής πολεμικών επιχειρήσεων, έρχονται έτσι όλο και πιο κοντά σε μια επικίνδυνη γραμμή άμεσης ένοπλης σύγκρουσης με τη Ρωσία. », είπε η Ζαχάροβα.

Η Ζαχάροβα επέστησε την προσοχή στο γεγονός ότι η δυτική στρατιωτική υποστήριξη προς την Ουκρανία, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, είχε ήδη φτάσει τα 42,3 δισεκατομμύρια δολάρια, εκ των οποίων τα 28,3 δισεκατομμύρια δολάρια χορηγήθηκαν από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

«Εσείς (οι χώρες του ΝΑΤΟ) δεν είστε απλώς συνεργοί στα εγκλήματα που διαπράττει το καθεστώς του Κιέβου, είστε ακριβώς αυτοί που αναφέρετε τακτικά στις δηλώσεις και τις δηλώσεις σας. Είστε χορηγοί τρομοκρατικών δραστηριοτήτων που λαμβάνουν χώρα υπό την αιγίδα του το καθεστώς του Κιέβου και με την άμεση συμμετοχή του ΝΑΤΟ – τόσο ως συμμαχίας υπό την ηγεσία των ΗΠΑ όσο και ως μεμονωμένα μέλη της», είπε η Ζαχάροβα.

ViaDiplomacy Newsroom