Μαρία Ζαχάροβα: Το BBC παράγει «Fake Νews» για να μας ενοχοποιήσει

Η εκπρόσωπος του Ρωσικού ΥΠΕΞ Μαρία Ζαχάροβα προέτρεψε την Κυριακή το βρετανικό κοινό να αξιολογήσει τις δραστηριότητες του ραδιοτηλεοπτικού φορέα του BBC, το οποίο αναζητά με οποιονδήποτε κόστος να βρει κάποια «απόδειξη» του υποτιθέμενου ρόλου της Μόσχας στις διαμαρτυρίες των κίτρινων γιλέκων στη Γαλλία, και ασχολείται αποτελεσματικά με την παραγωγή ψεύτικων ειδήσεων.

Νωρίτερα σήμερα, συνεργάτης του BBC παραδέχθηκε ότι ο ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός βρίσκεται σε αναζήτηση οποιασδήποτε απόδειξης της υποτιθέμενης ανάμιξης της Ρωσίας στις διαμαρτυρίες των κίτρινων γιλέκων στο Παρίσι, ζητώντας από τους δημοσιογράφους να αναζητήσουν οποιοδήποτε στοιχείο που θα συνδέει τη Μόσχα με το κίνημα.

«Έχω μια ερώτηση για αυτούς τους βρετανούς ρυθμιστές των μέσων μαζικής ενημέρωσης αλλά και το ίδιο το κοινό: πώς αξιολογούν μια τέτοια συλλογή γεγονότων στα οποία οι υπάλληλοι των τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών τους οργανισμών είναι άμεσα εμπλεκόμενοι;», δήλωσε η Ζαχάροβα στο Ρωσία 24.

Υπενθύμισε παράλληλα ότι το Γραφείο Επικοινωνιών του Ηνωμένου Βασιλείου (Ofcom) άρχισε τακτικά έρευνες σχετικά με παραβιάσεις του ραδιοτηλεοπτικού κώδικα από τα ρωσικά ΜΜΕ, υποστηρίζοντας ότι οι έρευνες προκλήθηκαν από τις καταγγελίες κατοίκων του Ηνωμένου Βασιλείου που απεστάλησαν στη ρυθμιστική αρχή. Η Ζαχάροβα επισήμανε ότι οι ισχυρισμοί της Ofcom δεν είχαν καμιά πραγματική βάση.

«Πώς αξιολογεί η βρετανική κοινωνία τη συλλογή περιστατικών όπου εμπλέκονται οι δημοσιογράφοι του BBC; Υπενθυμίζω ότι το BBC είναι μια εταιρεία που χρηματοδοτείται από φόρους. Ποια είναι η άποψή τους για αυτές τις απολύτως μη δημοσιογραφικές προσεγγίσεις»; συνέχισε.

Η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ τόνισε επίσης τον κυνισμό των δημοσιογράφων που εργάζονται για το BBC, μια εταιρεία που «υποστήριζε ανέκαθεν μια αμερόληπτη και ανεξάρτητη προσέγγιση και είχε τον επαγγελματισμό ως δόγμα της ».

«Πώς μπορεί κανείς όταν είναι κομμάτι του Ευρωπαϊκού κοινού χώρου πληροφοριών και πολιτισμού να συμμετάσχει σε τέτοιες ενέργειες εναντίον του γείτονά του, παράλληλα παράγοντας ψευδείς ειδήσεις για το κίνημα διαμαρτυρίας στη Γαλλία; Σαν να μην είναι οι άνθρωποι που βγήκαν στους δρόμους αλλά το «χέρι της Μόσχας», το οποίο παρενέβη και δημιούργησε ολόκληρο το κίνημα «κίτρινων γιλέκων» και, επιπλέον, το οδήγησε σε δράση », επισήμανε μεταξύ άλλων.

Τέλος, η Ζαχάροβα δήλωσε ότι η Ρωσία έχει την πρόθεση να θέσει το ζήτημα των Fake News στους αρμόδιους διεθνείς οργανισμούς και να στείλει επιστολή στον Οργανισμό για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ).

(πηγή: sputniknews.gr)

ViaDiplomacy Newsroom