«Μαύρη τρύπα» 100 δισ. λιρών αντιμετωπίζει η Βρετανία λόγω του Brexit

Η Βρετανία αντιμετωπίζει μια μαύρη τρύπα 100 δισ. Λιρών στα οικονομικά της, εξαιτίας του Brexit, φέρεται πως θα πει ο Υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας, Φίλιπ Χάμοντ σε βουλευτές την επόμενη εβδομάδα στο Βρετανικό κοινοβούλιο.

Επίσημες προβλέψεις του Γραφείου Προϋπολογισμού, αναφέρουν χαμηλά φορολογικά έσοδα, επιβράδυνση της ανάπτυξης και μείωση των επενδύσεων μετά την ψηφοφορία της Βρετανίας να εγκαταλείψει την ΕΕ, που σημαίνει πως το έλλειμμα στον προϋπολογισμό του Ηνωμένου Βασιλείου θα αυξηθεί μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια, σύμφωνα με δημοσιεύματα των Financial Times.

Ο προκάτοχος του Χάμοντ, Τζόρτζ Όζμπορν, είχε υποσχεθεί πως το Ηνωμένο Βασίλειο θα είναι σε πλεόνασμα μέχρι το 2019-20 και έκανε αυτό, ένα βασικό μέρος της οικονομικής πολιτικής του.

Αλλά ένας συνδυασμός Brexit, αδύναμης ανάπτυξης και οι δεσμεύσεις της τελευταίας κυβέρνησης να καταργήσει ή να καθυστερήσει κάποιες προγραμματισμένες μειώσεις των δαπανών, σημαίνει πως αυτοί οι στόχοι είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα χαθούν.

Πηγή: The Independent

Συγγραφέας: Γιώργος Τσιμπούκης

Στρατηγικός Αναλυτής με μεγάλη εμπειρία στην ανάλυση αμυντικών συστημάτων και θεμάτων ασφάλειας. Αναλυτής – Συντάκτης σε εξειδικευμένα περιοδικά Άμυνας και Ασφαλείας.