Μάζης στον Realfm 97,8 για Σκοπιανό: Δεν είναι λύση, είναι διάλυση – Καταστρέφουν τον Ελληνισμό

“Η θέση μου ήταν πάντα πολύ απλή και πολύ σαφής. Σε καμία περίπτωση χρήση του ονόματος Μακεδονία. Από τη στιγμή που κάναμε πίσω σε αυτό το θέμα, το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να προειδοποιήσω ότι, επειδή η επιτομή του δήθεν αλυτρωτισμού είναι η ονομασία, η επόμενη φάση, αν επιτευχθεί αυτή η λύση και βάλει τα Σκόπια στο ΝΑΤΟ, λόγω στενών σχέσεων με Τουρκία, θα έχουμε σοβαρότατα προβλήματα” δήλωσε ο Καθηγητής και Πρόεδρος των Τουρκικών και Σύγχρονων Ασιατικών Σπουδών στο ΕΚΠΑ, Ιωάννης Μάζης στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου

“Η διαδικασία είναι λάθος ακόμα και από την οπτική που έχουν επιλέξει, δηλαδή λέει σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό, erga omnes και κατάργηση του αλυτρωτισμού στα συνταγματικά άρθρα των Σκοπίων. Ούτε αυτά πληρούνται και βλέπουμε πόσο μεγάλη σημασία δίνει η άλλη πλευρά και στην έννοια της εθνικής ταυτότητας, που είναι κλεψίτυπη” συμπλήρωσε.

“Δεν υπάρχει τίποτε πιό πολιτικό από την γλώσσα. Αυτή η έννοια της λύσης, δεν είναι λύση είναι διάλυση, καταστρέφουν τον Ελληνισμό. Μας έχει μείνει μόνο η αξιοπρέπεια μας ως Έλληνες. Η οικονομία διορθώνεται, αυτού του είδους οι υποχωρήσεις όμως και η διάλυση του Ελληνισμού δεν διορθώνεται” τόνισε.

Ακούστε την συνέντευξη

ViaDiplomacy Newsroom