Με αισιοδοξία για ένα καλύτερο μέλλον συμμετέχει στο Paris Air Show η ΕΑΒ

Η Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία (ΕΑΒ Α.Ε.) συμμετέχει στην 51η Διεθνή Έκθεση Paris Air Show, στο Le Bourget της Γαλλίας, όπου από τις 15 έως 21 Ιουνίου 2015, οι μεγαλύτερες και σημαντικότερες βιομηχανίες της αεροναυπηγικής παρουσιάζουν προϊόντα και τεχνολογίες αιχμής.

Η ΕΑΒ στον εκθεσιακό της χώρο προβάλλει την υψηλή τεχνογνωσία της, το ευρύ φάσμα των προϊόντων και των υπηρεσιών της και –μέσα από στοχευμένες συναντήσεις- επιδιώκει την επέκταση υπαρχουσών συνεργασιών αλλά και τη σύναψη νέων συμφωνιών.

Το περίπτερο της ΕΑΒ επισκέφθηκε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Πάνος Καμμένος, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας Αντιπτέραρχο (Ι) κ. Χρήστο Βαΐτση. Ο κ. Υπουργός απηύθυνε δήλωση, εξαίροντας τις επιδόσεις της ΕΑΒ και εκφράζοντας τη διαπίστωση από την επίσκεψή του στη συγκεκριμένη έκθεση ότι «…παντού ακουγόταν το όνομα της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας. Η ΕΑΒ έχει καταφέρει χάρη στους ανθρώπους της και μόνο σε εκείνους όλα αυτά τα χρόνια να κάνει μεγάλες συμφωνίες με επιχειρήσεις από όλο τον κόσμο…» ενώ συνέχισε λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «…μία χώρα που έχει τεχνολογία δεν έχει να φοβηθεί απολύτως τίποτα και η τεχνολογία στην Ελλάδα έχει όνομα. Λέγεται Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία».

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης η ΕΑΒ πραγματοποίησε σημαντικές προγραμματισμένες επαφές με ανώτατους αξιωματούχους, όπως o επικεφαλής (Chief Executive) της European Defense Agency Mr. Jorge Domecq, καθώς και με πελάτες και συνεργάτες της εταιρείας που συμμετείχαν στην έκθεση.

H ΕΑΒ έχει μία σημαντική παρουσία στη διεθνή αεροναυπηγική σκηνή, ως αποτέλεσμα της στρατηγικής εξωστρέφειας που ακολουθεί. Στο πλαίσιο αυτής, η εταιρεία προχώρησε πρόσφατα στην υπογραφή σύμβασης με την εταιρεία Lockheed Martin για την πενταετή (2015-2019) επέκτασή του προγράμματος συμπαραγωγής του αεροσκάφους C-130J Super Hercules. Η αξία του νέου προγράμματος θα ανέλθει στα 72 εκ. δολάρια.

Παράλληλα, μετά από την εφαρμογή συγκεκριμένης στρατηγικής ανάκαμψης και ανάπτυξης, η ΕΑΒ θα κλείσει το οικονομικό έτος 2014 με θετικό αποτέλεσμα προ φόρων –για πρώτη φορά από την ίδρυσή της- όπως άλλωστε θα ανακοινώσει επίσημα την ερχόμενη εβδομάδα.

Συγγραφέας: Γιώργος Τσιμπούκης

Στρατηγικός Αναλυτής με μεγάλη εμπειρία στην ανάλυση αμυντικών συστημάτων και θεμάτων ασφάλειας. Αναλυτής – Συντάκτης σε εξειδικευμένα περιοδικά Άμυνας και Ασφαλείας.